MASAKR U HOTELU U MOGADIŠU: Ubijeno 14 ljudi, od toga devet civila! (FOTO)

Bombaš samoubica udario je automobilom u ulaz hotela, a zatim su naoružani napadači upali u hotelske prostorije nakon razmene vatre s obezbeđenjem

  • 0

Naoružani pripadnici ekstremističke grupe Al Šabab upali su u hotel u prestonici Somalije, Mogadišu, saopštila je somalijska policija i navela da je poginulo pet ekstremista i bar devet civila. Tela civila se mogu videti oko hotela.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Bombaš samoubica udario je automobilom u ulaz hotela "Somali Youth League" (SYL), a zatim su naoružani napadači upali u hotelske prostorije nakon razmene vatre s obezbeđenjem.

BOMBA U AVIONU SRPSKOG PILOTA BILA JE OSVETA ZAPADU: Islamisti priznali da su hteli da izvedu teroristički napad!

Hotel SYL, koji se nalazi prekoputa predsedničke palate, često posećuju zvaničnici i biznismeni, navodi AP. Ekstremisti Al Šababa upali su u hotel u centru prestonice Somalije, Mogadišu, saopštila je ta grupa Bi-Bi-Siju.

Dve snažne eksplozije, za koje se veruje da su izvedene automobilima s bombom, čule su se u blizini hotela (SYL), navodi BBC.

Grupa Al Šabab je povezana s terorističkom mrežom Al Kaida. Eksplozija je usledila dan nakon napada na predsedničku palatu u kojem su ubijene tri osobe.

(Telegraf.rs / Izvor: afp)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA