Jerkov: Nikolić me tuži zbog pitanja o diplomi

Bilo koji političar u nekoj evropskoj zemlji u ovakvoj situaciji bi pokazao diplomu, kaže funkcioner LSV-a

  • 1

Portparolka LSV-a Aleksandra Jerkov izjavila je danas da je dobila tužbu lidera SNS-a Tomislava Nikolića povodom njenog zahteva da saopšti informacije o tome gde i kada je diplomirao.

- Na adresu LSV-a sam dobila tužbu Nikolića koji zahteva odštetu od 200 miliona dinara zbog nanošenja duševnog bola, povodom toga što sam pitala gde je i kada diplomirao - rekla je Jerkov Tanjugu.

Ona je dodala da Nikolić u tužbi tvrdi da mu je osim kaljanja ugleda i časti, njenim pitanjem nanet i veliki duševni bol.

Jerkov smatra da predsednički kandidat, koji tuži narodnu poslanicu samo zbog toga što je pitala kada, gde, kako i pod kojim uslovima je diplomirao, šalje jasnu poruku "kako bi Srbija izgledala ukoliko bi on u njoj sutra došao na vlast".

- To je isti onaj čovek koji je tvrdio da će preispitati presude Legiji i Milanoviću, koji je izjavljivao da nema nameru da poštuje odluke Vlade Srbije u dijalogu Beograda i Prištine i koji dnevno menja svoju politiku kada se radi o važnim državnim pitanjima - napomenula je Jerkov.

Prema njenim rečima, bilo koji političar u nekoj evropskoj zemlji u ovakvoj situaciji bi pokazao diplomu, obrazložio zbog čega je došlo do zabune i zbog čega je nastala greška u njegovoj zvaničnoj biografiji.

- Ovakom nervozom Tomislav Nikolić pokazuje da je očigledno postalo jasno da će i po četvrti put izgubiti predsedničku trku i da i ovaj put njegova stranka nije dobila dovoljan broj glasova da bi došla na vlast - rekla je Jerkov.

Ona je zapitala kako bi lider SNS-a, "kada bi eventualno bio izabran za predsednika Srbije, odgovarao na sva ona pitanja za koja smatra da su neugodna, kada tužbom odgovara na pitanje gde je i kada diplomirao".

- To bi bila ista ona Srbija devedesetih godina kada su Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić bili u prilici da obavljaju važne državne funkcije - rekla je portparolka LSV-a, dodajući da se mediji u Srbiji još sećaju Vučića kao ministra informisanja i zatvaranja medija.

Jerkov je istakla da je očigledno da se u ponašanju Nikolića i Vučića ništa nije promenilo iako su, kako je rekla, "bedževi sa likom Vojislava Šešeljka skinuti sa njihovih revera".

Ona je dodala da je "očigledno da smo svedoci procesa u kom su krivi svi i svako, osim Tomislava Nikolića i rada njegove stranke".

- Ostalo je još samo da budu krivi građani što nisu dovoljno glasali za njihov program - rekla je Jerkov.

Ona je dodala da je optužbama o navodnoj izbornoj krađi i time što tuži i nju i medije Nikoliću, kako je istakla, "očigledno ostalo samo da ili sam prizna još jedan poraz ili uz lažne optužbe svega i svakoga pronađe način da iz ove trke izađe".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zile

    11. maj 2012 | 16:32

    koliko je iz tvoje stranke na racun toga dobilo diplomu u Vojvodini?Drzite trznice u Novom Sadu,kakva li je to lepota da se omastite,sto i radite.Sve prste lizete i opet umacete,ali taj resor grada ne date.Zasto kad je sve posteno?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA