LAŽNA DOJAVA O BOMBI NA GRANICI: Otvoren granični prelaz Reske-Horgoš posle policijske provere

Jedan muškarac je nazvao graničnu službu telefonom i saopštio da će bomba na prelazu Reske uskoro eksplodirati

  • 0

Dojava da je na graničnom prelazu Horgoš - Reske postavljena bomba bila je lažna i taj granični prelaz je večeras ponovo otvoren za saobraćaj i građane, izjavila je Tanjugu državni sektera u Ministarstvu unutrašnjih poslova Jana Ljubičić.

KRIO TRI RUČNE BOMBE I NOŽ ZA AUTOMATSKU PUŠKU: O ovom hapšenju priča cela Jagodina!

- Detaljnom policijskom proverom utvrđeno je da je bila lažna dojava da je na graničnom prelazu Horgoš - Reske postavljena bomba, zbog čega je ovaj granični prelaz između Srbije i Mađarske izvesno vreme bio zatvoren. Sada je taj prelaz u potpunosti otvoren za saobraćaj i građane - rekla je LJubičić.

Saobraćaj je normalizovan posle 20.30 sati, a Auto-moto saveza Srbije navodi da su zadržavanja na ulazu i izlazu iz Srbije oko 30 minuta.

Granični prelaz Reske–Horgoš bio je od 19 časova zatvoren sa mađarske strane, zbog dojave o postavljenoj bombi na granici, saznaje RTS.

Foto: Facebook Foto: Facebook

Prema saznanjima dopisnika RTS-a, jedan muškarac je nazvao graničnu službu telefonom i saopštio da će bomba na prelazu Reske uskoro eksplodirati.

Kako se navodi, nakon toga oko 18.30 sati saobraćaj je zaustavljen sa mađarske strane, a nešto kasnije zbog bezbednosti i sa srpske strane, dok mađarska policija proverava pretnju.

Auto-moto savez Srbije objavio je da je saobraćaj na prelazu Horgoš, sa mađarske strane obustavljen zbog "novonastalih vanrednih okolnosti" od 19 časova.

- Prema informacijama Uprave granične Policije Republike Srbije, zbog novonastale situacije obustavljen je saobraćaj zbog bezbednosti građana i sa naše strane. Mađarske vlasti intezivno rade na normalizaciji saobraćaja - navodi AMS S.

Kako je saopšteno, ostali prelazi sa Mađarskom - Kelebija i Bački Breg su otvoreni i rade normalno.

Na graničnom prelazu Horgoš–Reske za sada je mirno.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA