Koštunica: Nezavisna komisija da prebroji glasove

Predsednik DSS-a kaže da nije verovao da je moguće da će se i posle 5.oktobra džakovi s listićima ponovo naći na ulici i da je neophodno da vlast proveri sve sumnje u vezi sa izborima

  • 1

Predsednik DSS-a Vojislav Koštunica ocenio je danas da je, zbog optužbi o neregularnosti izbornog procesa, neophodno da nezavisna komisija ponovo prebroji glasove sa izbora 6. maja.

- Neophodno je da vlast neodložno pristupi proveri svih sumnji da je došlo do krađe na izborima. Nisam verovao da je moguće da će se i posle 5. oktobra ponovo džakovi puni izbornih listića naći na ulici, kao što je to bilo za vreme Miloševića i SPS-a - naveo je Koštunica.

Nema sada preče obaveze, kako je rekao, nego da se oni koji su najodgovorniji i celokupna vlast zauzmu da se odmah utvrdi koliko izbornih listića nedostaje iz RIK-a i ko je odgovoran za ovu krađu glasova.

- Zbog toga bi bilo neophodno da nezavisna komisija čiji kredibilitet niko ne dovodi u pitanje pristupi ponovnom brojanju svih glasova i tako jednom zauvek ili odbaci sumnju da je bilo krađe izbora ili tačno utvrdi o kakvoj je krađi reč i ko je za nju odgovoran - naveo je predsednik DSS-a.

Najgore što može Srbiji da se desi, rekao je, jeste da na izbore padne senka sumnje da su glasovi pokradeni.

-  Kao političar koji je dva puta dobrovoljno silazio sa vlasti i time pokazao da je za vlast uvek potrebna jasna podrška naroda, pozivam da se mirno i trezveno svi založe za reguluranost izbora i ponovo prebrojavanje glasova - zaključio je Koštunica.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zile

    11. maj 2012 | 16:19

    Ti listici od 05 oktombra 2000 godine spaljeni po naredbi pokojnika i drugig predvodnik rulje,da se nikada ne ustanovi koliko si ti imo glasova,a koliko Milosevic i da ostane vecna sumnja u to.Ti si imo priliku da svu tu bandu oko sebe na izborima 2003 godine strpas na robiju,zbog kriminala kojim su se bavili,nisi,e,sad trpi posledice lose procene i politike.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA