1

Koštunica: Nezavisna komisija da prebroji glasove

Predsednik DSS-a kaže da nije verovao da je moguće da će se i posle 5.oktobra džakovi s listićima ponovo naći na ulici i da je neophodno da vlast proveri sve sumnje u vezi sa izborima

Vojislav Koštunica

Predsednik DSS-a Vojislav Koštunica ocenio je danas da je, zbog optužbi o neregularnosti izbornog procesa, neophodno da nezavisna komisija ponovo prebroji glasove sa izbora 6. maja.

- Neophodno je da vlast neodložno pristupi proveri svih sumnji da je došlo do krađe na izborima. Nisam verovao da je moguće da će se i posle 5. oktobra ponovo džakovi puni izbornih listića naći na ulici, kao što je to bilo za vreme Miloševića i SPS-a - naveo je Koštunica.

Nema sada preče obaveze, kako je rekao, nego da se oni koji su najodgovorniji i celokupna vlast zauzmu da se odmah utvrdi koliko izbornih listića nedostaje iz RIK-a i ko je odgovoran za ovu krađu glasova.

- Zbog toga bi bilo neophodno da nezavisna komisija čiji kredibilitet niko ne dovodi u pitanje pristupi ponovnom brojanju svih glasova i tako jednom zauvek ili odbaci sumnju da je bilo krađe izbora ili tačno utvrdi o kakvoj je krađi reč i ko je za nju odgovoran - naveo je predsednik DSS-a.

Najgore što može Srbiji da se desi, rekao je, jeste da na izbore padne senka sumnje da su glasovi pokradeni.

-  Kao političar koji je dva puta dobrovoljno silazio sa vlasti i time pokazao da je za vlast uvek potrebna jasna podrška naroda, pozivam da se mirno i trezveno svi založe za reguluranost izbora i ponovo prebrojavanje glasova - zaključio je Koštunica.

(Telegraf.rs / Beta)

Tagovi: DSS, Izborna krađa, SPS, Vojislav Koštunica

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Komentari (1)
Poređaj komentare:
  • Z
    zile

    Ti listici od 05 oktombra 2000 godine spaljeni po naredbi pokojnika i drugig predvodnik rulje,da se nikada ne ustanovi koliko si ti imo glasova,a koliko Milosevic i da ostane vecna sumnja u to.Ti si imo priliku da svu tu bandu oko sebe na izborima 2003 godine strpas na robiju,zbog kriminala kojim su se bavili,nisi,e,sad trpi posledice lose procene i politike.

/
<% galerijaAlt  %>

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima