Nikolić najavljuje demonstracije, a Trivan tvrdi da je to pretnja nasiljem i neredima

Lider SNS-a poručio da se neće smiriti dok se izborna krađa ne istraži i "ozbiljno razmišlja" o okupljanju u Beogradu dan pre izbora. Potpredsednica DS-a Jelena Trivan poziva državne organe da ozbiljno shvate "pretnje nasiljem i neredima"

  • 3

Predsednički kandidat SNS-a Tomislav Nikolić najavio je moguće demonstracije uoči drugog kruga izbora 20. maja, zbog krađe glasova.

- Neću se smiriti dok ovo ne istražimo i ozbiljno razmišljam o tome šta ćemo da radimo na izborima 20. maja. Ozbiljno razmišljam o tome da se okupimo u Beogradu jedan dan pred izbore, da pokažemo toj bandi kako mi to nećemo da trpimo, kako smo ponosniji, čestitiji, pošteniji i jači i hrabriji nego što oni misle o nama - rekao je Nikolić.

On je pozvao birače da urade isto što i 6. maja, ukoliko odluči da ih pozove na drugi krug izbora, a ukoliko ih pozove da demonstriraju, da sami odluče.

- Ovoga puta ćemo mi ići sa našim listićima, sedećemo na mestima na kojima se broji, da sami svoje brojke pokupimo, da svoj rezultat objavimo, tačan, a oni ako imaju neki svoj lažan ući ćemo u velike sukobe - rekao je Nikolić.

Nikolićevu najavu velikih protesta potpredsednica DS-a Jelena Trivan vidi kao otvorenu pretnju nasiljem.

- Ono na šta smo sve vreme upozoravali sada se obistinilo - da će Nikolić ubrzo da se vrati u svoju redikalsku retoriku i ponašanje i da je reč o čoveku kome je nasilje imanentno. Nikolić je danas uputio otvorenu pretnju nasiljem i neredima na ulicama i molimo sve državne organe da prime tu informaciju sa dužnom ozbljnošću - rekla je Trivan.

Ona je istakla da je Nikolić, svestan da gubi i predsedničke izbore, očito odlučio da pokuša da prekraja izbornu volju građana Srbije, "nasiljem i besmislenim napadima i pričom o izbornoj krađi".

- Ovo što je danas izgovorio Nikolić najbolja je slika tog velikog evropejca i da je zapravo reč o čoveku koji je na sve spreman - ocenila je Trivan.

(Telegraf.rs / Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • istina

    11. maj 2012 | 16:55

    trivanka i Mira Markovic je mala beba za tebe...

  • Čeda Cvetković

    15. maj 2012 | 19:30

    Ovog puta Jelena Trivan je apsolutno u pravu. Toma i Vučić planiraju nasilje za koje će, naravno, optužiti Borisa Tadića. Huligani koji će rušiti Beograd su "Tadićevi plačenici" koji će rušiti i izvikivati "Pobeda je naša, sprečićemo još jednu krađu. Na<dajmo se da će biti dovoljno da Dačćevi momci zauzdaju huligane (Tomine i Vučićeve). Padinska skela ima potrebe za radnom snagom za obradu povrća, po zakonu o bezbednosti.

  • srđan

    11. maj 2012 | 20:31

    a kako ste ono vi došli na vlast?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA