SLEPI ĆE SE UBUDUĆE POTPISIVATI PEČATOM: Ako im ovo zabranite, kazna do 100.000 dinara!

Pečat će sadržati lične podatke ili ugravirani potpis osoba sa invaliditetom, ko im to ne omogući platiće kaznu do 100.000 dinara

  • 1

Slepe i slabovide osobe ubuduće će se potpisivati pečatom koji će činiti njihove lične podatke ili ugravirani potpis. Ovo propisuje Zakon o dopunama Zakona o sprečavanju diskriminacije osoba sa invalidtetom, koji je u februaru usvojen u Skupštini Srbije.

Ove izmene, Srbija je morala da usvoji kako bi ispunila obaveze prema Konvenciji o zabrani diskriminacije osoba sa invaliditetom, koja je ratifikovana 2009. godine.

TUŽNO: Samo jedna osoba došla u pratnji psa na PROTEST SLEPIH!

U našoj zemlji ima više od 12.000 slepih ili slabovidih osoba. Njima ovaj dokument treba da omogući korišćenje pečata koji sadrži njihove lične podatke ili ugravirani potpis, zarad obavljanja različitih poslova i ostvarivanja prava.

GOJKO I DARKO SU PONOS SRBIJE: Napravili su ROBOTA KOJI POMAŽE SLEPIMA i osvojili AMERIKU! (VIDEO)

To su dužni da im obezbede organi javne vlasti. Ukoliko neko ne bude poštovao predložene odredbe, kažnjavaće se novčano, i to sa 10.000 do 100.000 dinara pravno lice koje odbije da omogući potpisivanje uz pomoć pečata, a kaznom od 5.000 do 50.000 dinara odgovorno lice u pravnom licu. Isti je iznos kazne i za fizičko lice.

(Lj. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA