ERDOGAN TURSKOM PREMIJERU: Vrati se kući iz Brisela sa 3 MILIJARDE EVRA

Davutoglu namerava da na današnjem samitu EU-Turska zatraži više novca uz pomoć kojeg bi se Ankara izborila sa prilivom izbeglica i garancije da će se nastaviti pregovori o članstvu Turske u EU

  • 18

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan nada se da će se premijer Ahmet Davutoglu vratiti sa današnjeg samita EU-Turska iz Brisela sa tri milijarde evra pomoći za obuzdavanje izbegličke krize, prenosi Rojters.

ZATVARA SE BALKANSKA IZBEGLIČKA RUTA: Evropski lideri u Briselu saopštiće ovu odluku (FOTO) (VIDEO)

- Mi smo već potrošili deset milijardi dolara na tri miliona ljudi. Oni su obećali da će nam dati tri milijarde evra, a od tada je prošlo četiri meseca. Premijer je sada u Briselu. Nadam se da će se on vratiti sa tim novcem, sa tri milijarde evra - naveo je Erdogan u živom televizijskom obraćanju.

Rojters piše i da joj je neimenovani EU zvaničnik kazao da Turska "nudi više i traži više" u odnosu na originalni akcioni plan o migrantima.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Američki sajt "Politiko" u evropskom idanju tvrdi da Davutoglu namerava da na današnjem samitu EU-Turska zatraži više novca uz pomoć kojeg bi se Ankara izborila sa prilivom izbeglica i garancije da će se nastaviti pregovori o članstvu Turske u EU.

Navodi se da su ova dva zahteva među dodatnim ustupcima iz Brisela koje bi Davutoglu tokom samita mogao da iznese u zamenu za obuzdavanje izbegličkog talasa koji ide ka Evropi.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • iskreno

    7. mart 2016 | 16:42

    Ti burazeru prvo moras vratiti deo Eu.koju drzis okupirano od vreme seldjuka,znaci polovina turske.

  • travka

    7. mart 2016 | 17:25

    Turci će sve da plate i da vrate oni su ovaj poblem napravili

  • Mire

    7. mart 2016 | 16:41

    Jasno kao dan zadrzava izbeglice zbog novca a sa druge strane hice da otme jedan deo sirije uz to svercuje naftu i naoruzava islamiste ako nastave ovako turska ce se drasticno smanjiti a sultanu ce ostati sultanijine gace koje ce RUSI UZ PUT POCEPATI.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA