SRPSKI METEOROLOZI DEMANTUJU RUSE: U Srbiji neće pasti 100 MILIMETARA KIŠE!

- Najgori mogući scenario koji smo razmatrali jutros jeste da će u istočnim, južnim i jugozapadnim predelima pasti maksimalno u pojedinim tačkama do 30-35 milimetara - rekao je Jugoslav Nikolić, direktor RHMZ-a

  • 7

Direktor Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) Jugoslav Nikolić izjavio je danas da u narednih par dana u istočnim, južnim i jugozapadnim predelima Srbije neće pasti više od 30-35 milimetara kiše, ali da to nisu bezazlene količine, zbog čega se mora biti u punoj pripravnosti.

SRBIJI PRETI POTOP GORI NEGO 2014. GODINE?! Ruska prognoza predviđa padavine od 80 do 100 litara po kvadratnom metru

Upitan kolika je verovatnoća da se obistini ruska prognoza, od 80 do 100 milimetara po kvadratnom metru, on je rekao da je Srbija ruskim prognozerima na zapadnom rubu i da su tu moguće i greške.

"BOLJE DA NISAM ŽIV, KUKU, ŠTA NAS SNAĐE": Zapomaganje dede Milovana rastužilo Srbiju!

- Najgori mogući scenario koji smo razmatrali jutros jeste da će u istočnim, južnim i jugozapadnim predelima pasti maksimalno u pojedinim tačkama do 30-35 milimetara - rekao je Nikolić je za TV Pink.

On je precizirao da se već večeras očekuje dolazak oblačnog sistema, zbog kojeg će u istočnim i jugoistočnim predelima pasti od pet do 10 milimetara, što će sutra usloviti oblačno i kišovito vreme, na planinama i sa snegom.

Foto: Tanjug/Edib Tahirović Foto: Tanjug/Edib Tahirović

- Taj sistem se premešta prema centralnim delovima i severnije, tako da ćemo u drugom danu imati od 20-30 milimetara padavina - rekao je Nikolić.

On je upozorio da ni te količine nisu bezazlene, budući da je tlo već zasićeno vodom, zbog čega se mora biti u punoj pripravnosti naredna dva dana.

Foto: Tanjug/Edib Tahirović Foto: Tanjug/Edib Tahirović

Nikolić je dodao da se ozbiljno moraju uzeti u obzir sve informacije i prognoze, pa i najgori mogući scenario i najmanju verovatnoću, što govori o ozbiljnosti i Vlade Srbije i postupka uopšte.

Foto: Tanjug/Vlada Srbije Foto: Tanjug/Vlada Srbije

On je kazao i da je pri RHMZO formiran operativni štab, koji će vanredno na svakih sat ili dva davati informacije, pa će javnost i relevantni subjekti sistema imati relevantne informacije.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    9. mart 2016 | 11:54

    STA PRICAJU TI RUSI KOJI IMAJU SATELITE -VALJDA SU NASI METEROLOZI BOLJI -NEMAJU ONI U PRDEKOVCU BABU KOJA GLEDA U PASULJ I POGADJE SVE !!!!!

  • Pera

    9. mart 2016 | 16:07

    Bez sumnje verujem Rusima setite se Borisa Koljcickog! Videce se za dva dana?

  • Fili

    10. mart 2016 | 11:53

    Rusi nikome nisu ostali duzni !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA