RUSIJA POLAKO OSTAJE BEZ NAFTE: Izveštaj Ministarstva energetike izazvao paniku

Izveštaj ruskog ministarstva energetike o proizvodnji nafte predviđa lošu situaciju za proizvođače ovih energenata u narednih 20 godina

  • 11

Proizvodnje nafte u Rusiji beležiće negativan pad do 2035. godine, navodi se u izveštaju Ministarstva energetike, a u koji je imao uvid list "Vedomosti biznis dejli". Različiti scenariji predviđaju pad od 1,2 do 46 procenta za dve decenije.

SENZACIJA: U svetu ima SUVIŠE NAFTE, za 40 godina biće - BESPLATNA

Dokument je potvrdio izvor iz ministarstva i u njemu stoji da će do 2035. postojeća naftna polja biti u mogućnosti da pruže Rusiji manje od polovine današnje proizvodnje, koja je otprilike 10,1 miliona barela dnevno.

U najboljem slučaju za proizvođače nafte, kratkoročni rast i dalje je moguć do 2020. godine, navodi se u izveštaju. Nakon toga, proizvodnja će se smanjiti.

Brojke će varirati od 1,2 do 46 procenata, u zavisnosti od cena, oporezivanja i da li će sankcije Rusiji biti i dlaje na snazi.

Blagi rast biće moguć samo za male kompanije, dok se tržišni lideri suočavaju sa pražnjenjem postojećih depozita. Zbog nepovoljnog poreskog okruženja, njihova proizvodnja bi pala za 39-61 odsto.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • stvarno?

    9. mart 2016 | 21:35

    2035? 19 godina? Oni ne znaju shta ce sutra jesti a znaju shta ce biti za 19 god. Oni predvidjaju propast rusiji a rusija nikad jacha.

  • Vlada

    9. mart 2016 | 14:56

    Da da da. Voleli bi ste vi to ali to nije bas tako. Ovamo pricate kako nafte ima u izobilju i da ce da bude bukvalno besplatna a sada da nestaje u rusiji. Ne u srbiji ce da se vadi. Ma dajte molim vas.

  • djenka

    9. mart 2016 | 14:45

    Sta me briga ja cu da teram biciklo, radi na pivo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA