UHAPŠENI EKSPERT DŽIHADISTA "PROPEVAO": Nismo hteli samo da ubijamo, već da sakatimo!

Terorista je u detalje opisao kako je teroristička grupa otrov iperit stavljala u granate i njima gađala civile i vojne protivnike

  • 5

Američki vojni zvaničnici potvrdili su vest da je Sulejman Daud al-Afari, šef jedinice za hemijsko naoružanje Islamske države u zatvoru u iračkom Erbilu i da je podvrgnut ispitivanju, piše "New York Times". Amerikanci i Iračani žele da saznaju šta teroristi nameravaju sa zabranjenim supstancama u Iraku i Siriji, a dobra vest je da zarobljenik - sarađuje!

Vojni zvaničnici kažu da je al-Afari, inače jedan od uticajnijih pripadnika IS-a, uhvaćen još pre mesec dana posle munjevite akcije američkih komandosa. U zarobljeništvu se vrlo brzo "slomio" i Amerikanci nisu imali pretežak posao da ga nagovore da "propeva".

NJEGOVA GLAVA JE BILA UCENJENA NA 5 MILIONA DOLARA: Ubijen vođa ISIS-a?

Terorista je u detalje opisao kako je teroristička grupa otrov iperit stavljala u granate i njima gađala civile i vojne protivnike. Al-Afari je rekao da nisu želeli samo da ubiju što više ljudi, već i da ih što više osakate...

Foto: Profimedia/Zuma Press - News, Tanjug/AP Foto: Profimedia/Zuma Press - News, Tanjug/AP

Al-Afari je zarobljen prošlog meseca posle jedne od retkih kopnenih akcija Amerikanaca i to elitne jedinice Delta komandosa. Na iračko tlo, prvi put posle 2011. godine, poslato je oko 200 specijalaca čiji je zadatak bio da uhvate ili ubiju operativce ISIS-a.

Džihadisti počeli da koriste hemijsko oružje koje prvo OSLEPI, pa UGUŠI ljude (FOTO)

- Zahvaljujući Iračanima i Kurdima uspostavili smo nekoliko sigurnih kuća i redovno smo sprovodili racije kako bismo pronašli lidere Islamske države - rekli su iz Ministarstva odbrane.

Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

TERORISTI IZ SENKE OD KOJIH STREPI SVET: Veći su monstrumi od džihadista, a evo kada će NAPASTI (FOTO) (VIDEO)

Međutim, hvatanje al-Afarija je još značajnije za koaliciju budući da imaju priliku da iz prve ruke saznaju sve o korišćenju zabranjenih otrova u sirijskom ratu. Ali što je još važnije, sada bi konačno mogli da saznaju odakle džihadisti nabavljaju hemijsko oružje.

(Telegraf.rs / Izvor: jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djovani

    9. mart 2016 | 23:16

    pa to nije tesko saznati? hemijska medikalija dolazi iz Turske i saudijske arabije evo AMERIKO sad znate odakle dolazi hemikalije?

  • el washington nusra front

    10. mart 2016 | 00:43

    americka posla smo znali i bez njega..

  • МИЛОШ

    10. mart 2016 | 03:32

    Koji je uzgred i americki spijun cia.eeee pale su maske odavno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA