KAKVI SMO TO LJUDI? Jedinoj ženi taksistkinji u Vladičinom Hanu, kolege šrafom buše gume! (FOTO)

- Skoro svakodnevno trpim uvrede, zabranu da se parkiram, preotimanje mušterija, sabotaže i bušenje guma - kaže Olivera Stanković iz Vladičinog Hana

  • 12

Olivera Stanković (46), jedina je žena taksista u Vladičinom Hanu, ali u toj ulozi, umesto da joj muške kolege pruže podršku, opstruiraju je. Ona se svakodnevno suočava sa diskriminacijom  većine kolega koje joj, verovali ili ne, buše gume, piše Vladičinhanvesti. 

"PRVA VOŽNJA U ŽIVOTU I ČOVEK MI UMRE U KOLIMA": Da li je ovo najluđa urbana taksi legenda u Srbiji?

Kada je pre pet meseci počela da se bavi taksiranjem nije mogla ni da pretpostavi kako će se kolege ophoditi prema njoj.

- Pre dva dana bio je Međunarodni dan žena ali, nažalost, ni tog dana nisam bila uvažena kao žena niti kao koleginica od strane većina kolega. Taksi prevozom sam počela da se bavim pre oko pet meseci i nisam mogla ni da naslutim na koliki otpor ću naići u svetu muškaraca koji se bave istim poslom. Skoro svakodnevno trpim uvrede, zabranu da se prakiram, preotimanje mušterija pa i sabotaže, kao na primer danas, kada je neko zabio šraf u gumu mog automobila. Srećom, sa druge strane su mušterije izuzetno korektne, pa to mi daje snage da nastavim sa poslom - rekla nam je Stankovićeva.

"TRI STRANKINJE SU ME MOLILE DA SPAVAM SA NJIMA": Urbana taksi legenda koja vas neće ostaviti ravnodušnim!

Foto: vladicinhanvesti.rs Foto: vladicinhanvesti.rs

Posao "na točkovima" težak je za ženu, ali ona nije imala izbora. U nekadašnjoj Drvnoj industriji "Sloga“, koja je otišla u stečaj, radila je osam godina. Nakon toga je pokrenula privatni posao, ali nije mogla da opstane. Zbog dvoje dece je morala da traži posao svuda i moli svakog i doživela mnoge neprijatnosti.

Foto: vladicinhanvesti.rs Foto: vladicinhanvesti.rs

TAKSISTA STRADAO NA UKLETOM MESTU? Ubijen tamo gde su tragično preminuli SRPSKI ROMEO I JULIJA!

- Kako sam imala automobil, jedino čime sam mogla da se bavim bio je taksi prevoz, jer nije bilo neophodno da dodatno ulažem. Od toga živim i nastaviću da radim, bez obzira na to što pokušavaju da mi to pravo ospore oni koji na isti način izdržavaju svoje porodice. Od nadležnih sam usmeno više puta tražila zaštitu, ali je ona izostala - ispričala je deo svoje životne priče ova žena-borac.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Roki

    10. mart 2016 | 12:34

    Samo napred! Ne dozvolite da Vas obeshrabre! Takvi su pojedinci! I ja sam doživeo svašta od starijih kolega, lekara. Šta Vas , onda, čudi?!

  • MegaStorm

    10. mart 2016 | 16:40

    Ovo samo pokazuje kakva je većina ne svi već većina taksista kod nas, njihovo bahato ponašanje u saobraćaju se vidi svaki dan na ulicama a kukaju da su najugroženiji, kad nemaju poštovanja prema svojoj koleginici koju treba da zaštite jer su žene u taxi službi retkost i da se ponose s njima oni ko bitange . dno dna gospođo olivera samo hrabro s tim ugursuzima.

  • Pera

    10. mart 2016 | 12:45

    Gentlmans ...nema sta.za svaku ,,pohvalu,,

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA