Ovako SRPSKA ŽANDARMERIJA pomaže ugroženima od POPLAVE! (FOTO)

Na terenu se nalaze i jedinice Vojske Srbije, koje takođe pomažu ugroženim građanima

  • 6

Pripadnici Žandarmerije, koji su na očuvanju javnog reda i mira u zemlji angažovani svih 365 dana u godini, ovih dana su se, u trci sa vremenom i opasnostima koja je pretila, od samog početka uključili na pružanju pomoći ugroženom stanovništvu u poplavama, stvarajući uslove da se građani vrate u svoje domove, saopštio je MUP Srbije.

Foto: MUP Srbije Foto: MUP Srbije

Pripadnici sva četiri odreda Žandarmerije - u Beogradu, Novom Sadu, Kraljevu i Nišu i ronilačke jedinice angažovane su u poplavljenim područjima, u stalnoj su pripravnosti i kontaktu sa kriznim štabovima.

(UŽIVO IZ MINUTA U MINUT) SRBIJA STRAHUJE OD NOVOG HAOSA: Zapadna Morava nadolazi, vojska na terenu! (FOTO) (VIDEO)

U sedištima svih jedinica uvedena su aktivna dežurstva kako bi policijski službenici u svakom trenutku mogli da krenu u izvršenje bilo kog zadatka. Na raspolaganje su stavljeni svi kapaciteti Žandarmerije: kamioni, autobusi, džipovi „defenderi“, sanitetska vozila i gumeni čamci.

Foto: MUP Srbije Foto: MUP Srbije

Angažovani su ili se nalaze u stalnoj pripravnosti i svi pripadnici Ronilačke jedinice, imajući u vidu da su oni jedini stručno osposobljeni za zadatke spasavanja na vodi i iz vode i da raspolažu odgovarajućom opremom za tu vrstu angažovanja.

(UŽIVO) DA LI JE DANAS DAN D ZA SRBIJU? Pogledajte kuda idu CRNI OBLACI i gde pada kiša!

U toku jučerašnjeg dana policijski službenici Odreda Žandarmerije u Beogradu su angažovani u Obrenovcu, gde su izvršili proveru i obišli zaštitni bedem celom dužinom, raskrčili put iz baze Odreda u Rakovici ka Kraljevskom kompleksu, kako bi se obezbedio alternativni pravac za izvlačenje stanovništva u slučaju izlivanja Rakovačke reke.

Foto: MUP Srbije Foto: MUP Srbije

Preko 120 pripadnika Odreda Žandarmerije u Kraljevu od juče, bez pauze, ojačavalo je bedem i branilo naselje Grdica kod Kraljeva od novih poplavnih talasa, pratilo vodostaj i bezbednosno pokrivalo ceo teren.

RUSIJA SPREMNA DA POMOGNE SRBIJI U BORBI PROTIV POPLAVA! Moskva čeka poziv Beograda, pa da šalje njene specijalce

Deo Odreda angažovan je i na izgradnji zaštitnog bedema na reci Čemernica u mestu Konjevići, kod Čačka, na punjenju džakova peskom i izgradnji zaštitnog bedema na reci Moravi u blizini manastira Vavedenje.

Foto: MUP Srbije Foto: MUP Srbije

Na ovoj lokaciji trenutno je angažovano 57 policijskih službenika sa tri čamca.Odred Žandarmerije u Nišu je angažovan na izviđanju i obilasku teritorije opština Svilajnac, Ćuprija, Despotovac i Jagodina, jer postoji mogućnost izlivanja reke Morave.

Foto: MUP Srbije Foto: MUP Srbije

Na terenu se nalaze i jedinice Vojske Srbije, koje takođe pomažu ugroženim građanima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA