TRAMP MORA DA SE IZVINI: Muslimani šokirani izjavom kandidata za predsednika SAD

- Antimuslimanska retorika Donalda Trampa ne odražava liderstvo, već način razmišljanja pun predrasuda koji samo dovodi do podele našeg naroda i sveta - naveo je u saopštenju Nihad Avad, direktor Saveta američko-islamskih odnosa, preneo je AP

  • 23

Vodeća muslimanska nevladina organizacija u SAD zatražila je od favorita za kandidaturu Republikanske stranke na predstojećim izborima Donalda Trampa da se izvine zbog izjave da "islam mrzi Zapad".

TRAMP NAPAO MUSLIMANE NOVOM IZJAVOM: Islam neviđeno MRZI Zapad

- Antimuslimanska retorika Donalda Trampa ne odražava liderstvo, već način razmišljanja pun predrasuda koji samo dovodi do podele našeg naroda i sveta - naveo je u saopštenju Nihad Avad, direktor Saveta američko-islamskih odnosa, preneo je AP.

Tramp je u sredu uveče, u intervjuu za Si-En-En (CNN) rekao da misli da islam mrzi Zapad.

- Mislim da nas islam mrzi. U pitanju je neviđena mržnja - rekao je Tramp.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Na pitanje voditelja da li smatra da postoji "rat između Zapada i radikalnog islama" ili "rat između Zapada i samog islama", Tramp je odgovorio: "To je radikalan pristup i veoma ga je teško odrediti i odvojiti jer se ne zna ko je ko", preneo je AP.

Tokom sinoćnje debate, Tramp je upitan da li je time mislio na sve muslimane, na šta je odgovorio:"Mislim mnogi od njih".

Tramp je dodao da postoji "velika mržnja" prema Amerikancima od strane muslimana, podsetivši na napad 11. septembra 2001. godine.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SRB IN

    11. mart 2016 | 09:23

    U pravu 100% sto se tice muslimana sa Bliskog istoka i iz Afrike.

  • Feki

    12. mart 2016 | 17:05

    Musliman sam, To što je Tramp rekao je istina . A zašto je istina , zato što USA svojim kolonizacijama po celom svetu a pogotovo po Arabiji (zbog: zlata,nafte,svojih banaka i instaliranje daljih baza) nanosi puno zla , patnje i smutnje ljudima koji tamo žive.Uništiše SFRJ uz pomoć domaćih špijuna i kasapa gde je živelo mnogo Muslimana. Pa sada ja pitam Trampa kako da ga volim ? Islam ne mrzi , mrze ljudi kojima se konstantno čini veliko nasilje. Medjutim, Trampa ako tako možem da se izjasnim malo cenim iz razloga što radi po principu ,,Što na umu to na drumu" , dok drugi Američki političari uz svesrdačnu podršku i koordinaciju iz Pentagona,CIA ,FBI,Facebuka itd itd.prave veliko nasilje po celom svetu a ne samo Muslimanima USA ne zanima vera u Boga kada je u pitanju bogatstvo. Ne samo Muslimani , njih ne voli niko kome je učinjeno zlo,čak su sami napali sebe 2001 kada su srušili,,kule bliznakinje" i oborili avion na zgradu Pentagona.

  • Momo

    11. mart 2016 | 09:00

    Nije TRAMP kao neki NAŠ pa da se izvinjava!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA