POKOSIO PEŠAKA VOZEĆI 85 KM NA SAT: Čovek umro, a on dobio godinu dana KUĆNOG ZATVORA

U sudaru je povređena Aneta Ausofi (22) iz Beograda, koja je vozila "jugo"

  • 12

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na godinu dana kućnog zatvora Predraga Čanovića iz Železnika jer je na Novom obrenovačkom putu 2008. godine svojim kombijem naleteo na Dejana Jovanovića koji je u zaustavnoj traci gurao pokvarenoj "juga" i usmrtio ga na licu mestu.

 

TEŠKA SAOBRAĆAJKA U NIŠU: "BMW" POKOSIO PEŠAKA, udario parkiran auto, pa se zakucao u kola u pokretu!

 

Čanović je, kako se navodi u presudi objavljenoj na sajtu suda, krivično delo izvršio, jer se nije pridržžavao saobraćajnih propisa.

 

Vozio je brzinom od 85 km/h iz smera Obenovca ka Beogradu, a "brzinu kretanja svog vozila nije prilagodio smanjenoj vidljivosti usled nocnih uslova vožnje, tako da vozilo može blagovremeno da zaustavi pred svakom preprekom koju pod datim uslovima može da predvidi".

 

U tom sudaru koji se dogodio iza ponoći 7. marta 2008. godine povređena je Aneta Ausofi (22) iz Beograda, koja je vozila "„jugo".

 

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

 

Mediji su ranije preneli da je Čanović najpre pobegao sa lica mesta, ali da se u toku večeri predao policiji.

 

Apelacioni sud je naveo da je prvostepeni sud pravilno utvrdio olakšavajuće okolnosti za Čanovića jer je imao u vidu da je u vreme nesreće imao 21 godinu, kao i da je do saobraćajke doššlo i propustom sada pokojnog Dejana Jovanovića (22).

 

Kao otežavajuću okolnost na strani okrivljenog sud je cenio njegov raniji žživot. Sud smatra da je godinu dana kućnog zatvora kazna koja je srazmerna težžini izvrššenog krivičnog dela, stepenu krivice Čanovića i okolnostima pod kojima je delo izvrššeno, "i da je nužžna, ali i dovoljna za postizanje opššte svrhe izricanja krivičnih sankcija, kao i svrhe kažžnjavanja".

 

Marko Milićev poznatiji kao vozač "kantrimena", prošle godine je prvostepenom presudom osuđen zbog sličnog incidenta na četiri i po godine zatvora jer je vozeći neprilagođenom brzinom svojim vozilom na Brankovom mostu usmrtio Luku Jovanovića koji je stajao pored pokvarene lade.

 

Međutim, umesto da se preda policiji Milićev je pobegao iz zemlje, ali je mesec dana uhapšen u Kini i izručen Srbiji. U ovom slučaju se još čeka odluka Apelacionog suda po žalbama.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • miki

    11. mart 2016 | 19:23

    Vi sto lupate gluposti u komentarima ste potencijalne ubice u saobracaju!ili neznate saobracajne propise ili nemate vozacku dozvolu a u tom slucaju suzdrzite se komentarisanja necega sto vam nije poznato... sta je zaustavna traka? pitanje koje smo svi imali na ispitima... ali u Srbiji gazi ko koga stigne i nikom nista.

  • Teodora

    11. mart 2016 | 17:01

    Prvi slucaj u istoriji Evrope da je neko osudjen za pesaka na autoputu.Dok se neki oslobadjaju za ppesacke prelaze drugi se osudjuju i ako nisu krivi.

  • MARIJA

    11. mart 2016 | 16:50

    Pokosio pesaka u 3 ujtru a AUTO PUTU dok je gurao kola, kriv je pedak na autoputu a ne vozac KOMBIJA vestaci su utvrdili da decko nije kriv a zbog pritiska na sud je osudjen

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA