POSLE NEZAPAMĆENE DRAME, TURCI PRESUDILI: Decu iz Turske vratiti majci Slavici u Srbiju!

Tokom sudskog procesa deca su uz prevodioca i u prisustvu psihologa i pedagoga rekla da žele da se vrate majci u Srbiju

  • 39

Turski porodični sud u Mersinu odlučio je danas da se Beograđanki Slavici Burmazović vrati njeno troje dece koje je prošle godine prema Slavičinim rečima bez njenog pristanka i znanja odveo u Tursku nevenčani suprug i otac dece turski državljanin Ejup Jundžžu.

ISPOVEST SLAVICE BURMAZOVIĆ ĆE VAS ZALEDITI: Muž mi je oteo decu i zapretio - "poješće te mrak, ako zucneš"!

Naime, Jundžu ima pravo da uloži žalbu na presudu u roku od 15 dana. Jundžu je 18. avgusta 2015. godine, prema Slavičinim rečima oteo i bez saglasnosti majke odveo decu u Tursku, da žive sa njegovom zakonitom suprugom Turkinjom i njihovom decom, piše Kurir.

Tokom sudskog procesa deca su uz prevodioca i u prisustvu psihologa i pedagoga rekla da žele da se vrate majci u Srbiju.

Deca su se i sprskim diplomatama koje su ih obišle u školi požalila da imaju loš tretman od maćehe, da je starija ćerka završila u bolnici zbog loše ishrane, da ih otac tuče i da im je zabranjen kontakt sa majkom. Međutim deca su u nekoliko navrata uspela preko direktorke škole u Turskoj da se čuju sa majkom.

Foto: Facebook/Slavica Burmazovic Foto: Facebook/Slavica Burmazovic

Jundžu je, ikao državljanin Turske uspeo da letos pređe granicu na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“ i izvede ih iz zemlje, sa srpskim pasošima, a da mu niko nije tražio saglasnost drugog roditelja, a koja je po zakonima Srbije obavezna kada je u pitanju prelazak državne granice.

Podsetimo, svo troje dece izjasnilo se u sredu na sudu da žele da žive sa majkom. Treći osnovni sud u Beogradu doneo je privremeno rešenje po kojem se starenje nad decom poverava Slavici do pravosnažnoszti postupka.

Ministarstvo spoljnih poslova obavestilo je naše i tursko ministarstvo pravde o otimici.

(Telegraf.rs / Izvor: Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milica

    12. mart 2016 | 00:15

    Ja sam bila udata za Srbina koji mi le lomio kosti I vadio dusu na pamuk. Razvela sam se (jedva) I udala se za Engleza iz Skotske koji mi donosi kafu u krevet ujutro I tretira me kao da sam bozanstvo a ne zena vec 15 godina. Deca su nam krstena u pravoslavnoj crkvi, imaju Srpska imena (on je izabrao jer mu lepse zvuce nego Engleska) slavimo slavu I sve nase obicaje postujemo, kao I njegove. Prema deci je kao majka, nezan i brizan milina ga je gledati sa decom. Voli Srbiju I izabrao je licno 3 Srpske porodice sa bolesnom decom kojima redovno salje pare a I mojima redovno saljemo. Glupo je generalizovati takve stvari, vazno je da li je covek ili nije, Srbija je sada puna neljudi od muzeva, svaki dan se ubijaju zene I devojke, ako je Srbin ne znaci da je dobar.

  • Sudija

    11. mart 2016 | 16:47

    Pa ti sad opet pored nasih Srba,izaberi nekog Kineza...

  • Neko iz mase...

    11. mart 2016 | 17:00

    Kad je birala muskarca, trebala je da razmislja debelo. Po meni-nesposobne i glupe jure bogatase! Udala se za Turcina koji ce se UVEK ponasati kako mu vera nalaze prema svojoj zeni i porodici! Htela je da uziva u parama, a on je to zloupotrebio, pa joj debelo naplatio sto radi vecina danasnjih muskaraca..... Sta je trazila, dobila je! Ja sam strogo protiv nasilja, ali brate-ova je svesno isla ajkuli u celjust! JEDINE PRAVE ZRTVE SU DECA, I ZA NJIMA ME TUGA UHVATI, a ona-nebi trebalo da se zali... Bacite pogled na njen profil, vidi se da samo o parama misli....... Zenama ona moze da posluzi kao dokaz i primer, kako ne trebaju da razmisljaju!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA