"Šaptač psima" optužen za okrutnost prema životinjama

Nakon što je prikazana sporna epizoda TV emisije "Cesar 911", policiju su zasule prijave građana zbog scene u kojoj je Cezar koristio živu svinju za disciplinovanje psa koji je prethodno napao dve svinje

  • 8

Cezar Milan, poznatiji pod nadimkom "Šaptač psima", nalazi se pod istragom zbog okrutnosti prema životinjama. Povod za istragu bio je incident koji se dogodio na snimanju njegove TV emisije "Cesar 911".

SPASLI SU PSA I ZVALI VETERINARE, a onda su shvatili da to nije NORMALAN PAS!

Naime, nakon što je prikazana sporna epizoda, policiju su zasule prijave građana zbog scene u kojoj je Cezar koristio živu svinju za disciplinovanje psa koji je prethodno napao dve svinje.

Pas je napao i tu svinju i ugrizao je za uho pre nego što je Cezar uspeo da ga zaustavi. Mnogi su uvereni da joj je pas odgrizao deo uha, ali Cezarovi predstavnici to poriču, piše NBC.

Mnogi profesionalni treneri pasa potpisali su peticiju kojom se traži ukidanje Cezarove emisije kao i zatvaranje njegovog centra za "psihologiju pasa".

Foto: Tanjug/AP/Mark J. Terrill Foto: Tanjug/AP/Mark J. Terrill

- Cezar Milan je posvetio svoj život pomaganju psima, čime želi da pokaže da se i najproblematičnije životinje mogu rehabilitovati i spasiti. U poslednjoj epizodi svoje emisije radio je sa problematičnim mešancem francuskog buldoga i terijera koji ima istoriju napada na druge životinje. Internetom se proširio kratki isečak koji pokazuje kako pas ganja svinju i grize je za uho, nakon čega je svinja prokrvarila. To je kod mnogih koji nisu pogledali celu emisiju izazvalo brigu i zgražanje. Zbog toga smo podelili dodatnu scenu koja jasnije objašnjava sve okolnosti. Cezar je stvorio sigurnu okolinu za obe životinje, a svinja je izlečena u najkraćem mogućem roku i neće imati trajne posledice vidljive na telu ili psihi. Cezar je na kraju uspeo da rehabilituje nasilnog psa, zbog čega on nije morao da se odvaja od vlasnika i nije morao da bude uspavan - piše u saopštenju ove televizije.

Osim njegovih metoda, kontroverzama je okružen i njegov privatni život. On je naime još 2012. godine priznao da je 2010. pokušao da izvrši samoubistvo nakon smrti omiljenog psa Dedija i razvoda sa suprugom nakon 16 godina braka.

(Telegraf.rs / Izvor: 24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Groficaofica

    12. mart 2016 | 14:29

    Bas nesto verujem da ti sto se zgrazaju na napad na svinju ne jedu hot-dog,biftek,cufte...a Cezar je car,mogu samo da ga mrze

  • Minnn

    12. mart 2016 | 12:58

    Mocan lik

  • Dana

    12. mart 2016 | 16:30

    Zavidnici, razume pse kao retko ko. Volim njegovu metodu prevaspitanja problematičnih pasa, a i vlasnika takodje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA