O PROTIVNIKU SAMO NAJBOLJE: Obama pohvalio Putina kao učtivog i inteligentnog lidera

Obama je izjavio da Putin stalno želi da u svetu bude prikazan kao američki saveznik, jer, kako je rekao, on nije baš glup tip

  • 8

Američki predsednik Barak Obama odlučio je da o svom ruskom protivniku kaže samo najbolje, pa je tako u intervjuu za magazin "Atlantic" izjavio za Putina da je uvek bio učtiv na sastancima, prenosi Blic.

- Istina je da je Putin jedan veoma ljubazan i iskren, direktan čovek. Naši sastanci su bili vrlo poslovni. Nikada me nije ostavio da ga čekam po nekoliko sati, kao što je to radio sa ostalima. Takođe, on duboko veruje da je odnos sa SAD najvažniji za Rusiju i obrnuto - rekao je Obama.

Nakon reči hvale, Obama je dodao da Putin stalno želi da u svetu bude prikazan kao američki saveznik, jer, kako je rekao, on nije baš glup tip.

-  Putin razume da je pozicija Rusije u svetu znatno podređena. To što je anektirao Krim i što brani Bašara al Asada ga ne čini krupnim igračem na svetskoj sceni.

Obama imenovao novog komandanta NATO za Evropu!

U istom inrevjuu Obama je kritikovao britanskog premijera Dejvida Kamerona što je dozvolio da se u Libiji "desi sranje", te da je "bio rastrojen". Za bivšeg francuskog predsednika Sarkozija je rekao da je "želeo da promoviše svoju zemlju tokom vojne intervencije NATO u Libiji 2011. godine".

PUTINOVOG SARADNIKA PRETUKLI NASMRT U AMERICI: Obdukcija pokazala da je preminuo od udarca u glavu!

Među pohvaljenima se našla i nemačka kancelarka Angela Merkel za koju je kazao da je jedna od retkih državnika koje "istinski ceni".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    13. mart 2016 | 08:04

    PUTIN BRANI RUSIJU I SVOJ NAROD I U TOME MOZE SAM DA ODLUCUJE-OBAMA ZELI DA AMERIKA OSTANE BROJ 1 U SVETU I MISLI NA SVOJ NAROD ALI SAMOSTALNO NEMOZE DA DONOSI ODLUKE ZBOG REPUBLIKANACA i MULTIMILIJARDERA-VLASTI IZ SENKE!!!!!

  • Fikus

    13. mart 2016 | 09:02

    .Sta je kukavica i najgori predsednik u istoriji USA uradio za vreme svoje bedne vladavine

  • Vladeta

    13. mart 2016 | 08:13

    Bas ono ostroumno pi americki ,on nije "previse "glup sama takva izjava ako je tacno interpretirana ,u sta cisto sumnjam ,govori o inteligenciji govornika

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA