Pogledajte trenutak stravične eksplozije u Ankari (VIDEO)

Prema prvim informacijama, 34 osobe su poginule, a 125 je povređeno u bombaškom napadu koji se dogodio u glavnom gradu Turske

  • 8

Najmanje 34 osobe su ubijene, a 125 je povređeno u večerašnjoj snažnoj eksploziji koja je potresla Ankaru, prenosi turski list "Hurijet".

Turski ministar zdravlja Mehmet Muezinoglu je rekao da je među žrtvama najmanje jedno do dvoje napadača, preneo je Rojters.

JOŠ JEDAN TERORISTIČKI NAPAD: Eksplozija u Ankari, ima žrtava (FOTO)

Kako je ranije preneo Rojters, uzrok eksplozije, koja je odjeknula u parku, zasad nije poznat, kao ni tačan broj žrtava.

Posle eksplozije čula se i pucnjava, navodi britanska agencija.

Svedoci kažu da se dim sa mesta eksplozije može videti i sa 2,5 kilometara udaljenosti.

Eksplozija je odjeknula u blizini centralnog Geven parka u 18.35, a turski list "Hurijet" navodi da je u blizini i zgrada Ministarstva prosvete.

Hurijet dodaje da je jedan broj vozila zapaljen, a na mesto eksplozije stiglo je mnogo ambulantnih vozila.

Prema navodima privatne NTV, eksplodirao je automobil, dok stanica TRT izveštava da je eksplozija usledila posle sudara automobila i autobusa.

KRIVI ZA SMRT 28 LJUDI: Kurdi preuzeli odgovornost za napad u Ankari

Područje na kome se dogodio incident je evakuisano.

Korisnici društvenih mreža u Turskoj žale se da su Fejsbuk i Tviter blokirani nakon eksplozije u Ankari.

Sud u Ankari naredio je zabranu pristupa Fejsbuku, Tviteru i drugim sajtovima u Turskoj, pošto su se na društvenim mrežama pojavile i delile fotografije večerašnjeg bombaškog napada u Ankari, u kome su najmanje 32 osobe ubijene, javili su turski mediji.

Turska je prošle godine zabranila pristup Tviteru zbog deljenja fotografija tužioca kojem je smrću pretio levičarski ekstremista.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kamy

    13. mart 2016 | 19:32

    Pa kako oni ruse Kurdske gradove, tako im se i vraca! Ne zaboravimo nas su zbog mnogo manjih stvari na kosovu bombardovali, gospodo u Nato paktu preduzmite nesto.

  • Boki

    13. mart 2016 | 19:10

    Ne zanima me nesto sto se zbiva tamo negde,niti ova vest zasluzuje da bude toliko forsirana.Da li su do njih dopirale vesti kada je kod nas gorelo...

  • Prava

    13. mart 2016 | 19:09

    Turistička atrakcija!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA