PREVARANTI UKRALI BAKI NOVAC ZA SAHRANU: Bezdušnici je ojadili za 2.600 evra!

- Stajala sam na raskrsnici Jurija Gagarina i Nehruove, kada mi je prišao jedan mladić i rekao da sam postala "srećan dobitnik" - počinje ispovest baka

  • 10

Mnogi stariji građani Beograda postaju žrtve organizovane bande prevaranata, koji ne biraju sredstva kako bi na brz i lak način došli do veće količine novca.

Njihova poslednji plen bila je M. M. (79) iz Novog Beograda, starica kojoj su prestupnici putem ruleta otuđili ukupno 2.600 evra.

- Ti prevaranti kao da su me omađijali. Nagovorili su me da igram neku njihovu igru u kojoj sam izgubila novac. Uvukli su me u jednu prostoriju i obrlatili da bacam neki štapić na talon. Tako sam izgubila pare koje sam čuvala za sahranu. Deci ne smem da kažem ni reč o ovome - ispričala je ova penzionerka, koja nije želela da se fotografiše za Novosti jer je sramota što je ispala glupa i naivna.

Kako je starica objasnila, članovi bande žrtve nalaze na ulici, na brzinu ih obrlate, a ovi toga postaju svesni tek kad je sve gotovo.

U njenom slučaju, prevara se odigrala 15. decembra u 44. bloku, u povratku iz doma zdravlja.

Foto: flickr/timsamoff

- Stajala sam na raskrsnici Jurija Gagarina i Nehruove, kada mi je prišao jedan mladić i rekao da sam postala "srećan dobitnik". Nisam se ni snašla, a on me je već uhvatio pod ruku i poveo u zgradu "Male piramide". Rekao mi je da sam dobila frižider. Uveo me je u malu prostoriju u kojoj je bio sto, na njemu okrugli karton sa crvenim, crnim i belim poljima. Za stolom su sedela tri muškarca i žena, a jedan je još bio iza mene. "Hajde da igrate, hajde da igrate! Prvi ulog je 1.000 dinara". Nisam imala novca, a čovek iza mi je rekao da će mi pozajmiti i dodao je novčanicu krupijeu. Bacali su se neki štapići na taj talon i trebalo je pogoditi crveno polje. Igra je počela, a janisam bila ni svesna. Kao da su me hipnotisali - rekla je M. M.

Zatim se sve dešavalo po uobičajenom sistemu - druga žena je navodno dobila 300 evra i novac joj je isplaćen, a ubrzo je i muškarac nagrađen sa 1.000 evra. Čitava situacija je naravno bila predstava za naivnog posmatrača.

- Ja nisam sve vreme dobijala ni dinara, a ulog onog čoveka što daje novac u moje ime je porastao na 2.600 evra. Rekla sam im da nemam novac, pa sam morala da ga podignem u banci - rekla je žrtva prevare i dodala da je ujutru pozvala policiju.

Na sličan način su joj lažni Italijani uvalili pozlaćeni lančić, ali je na ulici i ostalka bez pravog zlata koje je nosila oko vrata.

Starica je prepoznala prevarante i oni su potom uhapšeni na Terazijama, u pokušaju da opljačkaju neku novu žrtvu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA