DRAMA U NOVOJ VAROŠI: Sneg zatrpao sve, sela ostala bez struje!

Sneg koji je padao u noći između 6. i 7. marta polomio je čak 256 drvenih, betonskih i rešetkastih stubova u niskonaponskoj mreži i oštetio 35-kilovoltni dalekovod Nova Varoš-Kokin Brod koji strujom napaja sela oko Uvca

  • 0

Već deseti dan oko 90 potrošača u selima kod Nove Varoši je bez struje, a najteža situacija je u Jasenovcu, Jasenovačkom Trudovu, Ojkovici i na Vodenoj poljani na Zlataru.

Valjevska GRAČANICA potpuno pod VODOM (VIDEO)

Ukupno šest ekipa električara iz Nove Varoši i Užica i danas je na terenu, a posao sporo odmiče zbog snega i nepristupačnog terena, piše "Alo!".

VELIKE KIŠE DOLAZE U SRBIJU U APRILU I MAJU: Meteorolozi upozoravaju na opasnost od novog PORASTA NIVOA REKA

- Radi se o malom broju domaćinstva jer su među potrošačima koji još uvek nemaju struju i vikendice u kanjonu Uvca u kojima zimi niko ne boravi. U mraku su uglavnom izdvojena seoska domaćintsva, a često je potrebno zameniti i po 5-6 polomljenih bandera da bi samo jedna kuća opet dobila struju. Zbog toga i posao na sanaciji štete ovako dugo traje – kaže Ivan Mladenović, koji predsedava Privremenim organom u opštini Nova Varoš.

Sneg koji je padao u noći između 6. i 7. marta polomio je čak 256 drvenih, betonskih i rešetkastih stubova u niskonaponskoj mreži i oštetio 35-kilovoltni dalekovod Nova Varoš-Kokin Brod koji strujom napaja sela oko Uvca.

Palo je 84 litara kiše po kvadratnom metru, a meštani kažu da je u selima na višim nadmorskim visinama bilo i do 50 centimetara snega.

- Obilne padavine oštetile su i mnoge lokalne puteve. Procena je da će za sanaciju oštećenja trebati više od tri miliona dinara – kaže Mladenović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA