MISTERIJA ČETVRTOG TERORISTE: Jedan neidentifikovani napadač je još uvek u bekstvu! (VIDEO)

Još jedan bombaš-samoubica učestvovao je u napadu na aerodrom, i on još nije identifikovan, dok je treći napadač došao na aerodrom sa torbom u kojoj je bio eksploziv

  • 0

Belgijska policija danas radi na identifikovanju četvrtog bombaša koji je navodno bio jedan od učesnika u briselskim terorističkim napadima.

HAOS U BELGIJI SE NASTAVLJA: Sumnjivo vozilo primećeno u blizini aerodroma! (FOTO)

RTBF je ranije objavio da su braća Kalid i Ibrahim El Bakraui bombaši samoubice, koji se vide na snimku sigurnosnih kamera na briselskom aerodromu pre eksplozija. Prema novoj informaciji, to bi značilo da je na snimku samo jedan od braće, a ne obojica. Poslednji izveštaji RTBF navode da je samo Ibrahim bio na aerodromu, pa se postavlja pitanje da li postoje “četvrti“ ljudi“, kako je istakao "Gardijan".

Samoubilačke bombaške napade na aerodromu i stanici metroa u Briselu izvela su dva brata, Ibrahim i Halid El Bakraui, izjavio je danas belgijski federalni tužilac Frederk van Leuv, navodeći da je još jedan neidentifikovani napadač u bekstvu.

Van Leuv je na konferenciji za novinare rekao da se Halid (27) razneo u vagonu briselskog metra na stanici Maelbek, preneo je Rojters.

Napad na aerodromu izveo je Ibrahim (29), koji je ostavio poslednju poruku u kompjuteru koji je policija pronašla tokom pretrage u belgijskom predgrađu, a u kojoj piše "Ne znam šta da radim", kazao je tužilac.

U poslednjoj zabelešci, Ibrahim kaže da sumnja da ga policija traži i da ne želi da završi u ćeliji "pored njega", navodi AFP uz ocenu da bi to moglo da se odnosi na osumnjičenog za novembarske napade u Parizu Salaha Abdeslama koji je uhapšen prošle nedelje, a za koga mediji tvrde da je povezan sa braćom Bakraui.

Još jedan bombaš-samoubica učestvovao je u napadu na aerodrom, i on još nije identifikovan, dok je treći napadač došao na aerodrom sa torbom u kojoj je bio eksploziv, naveo je tužilac, prenosi AP.

Još jedan bombaš-samoubica učestvovao je u napadu na aerodrom, i on još nije identifikovan, dok je treći napadač došao na aerodrom sa torbom u kojoj je bio eksploziv, koji je kasnije eksplodirao i tom prilikom niko nije povređen, naveo je tužilac, prenosi AP.

Dva muškarca, koja se pored Ibrahima vide na snimku aerodromske kamere, tek treba da budu identifikovani, objasnio je Van Leuv.

Policija tokom pretrage u četvrti Saerbek posle jučerašnjih napada pronašla 15 kilograma snažnog eksploziva TATP i velike količine materijala za izradu bombi. Takođe, pronađeno je i 150 litara acetona, detonatori, torbe pune eksera i druga oprema koja se koristi za pravljenje vrste bombi kakva je korišćena u jučerašnjim napadima u Briselu.

U jučerašnjim napadima u belgijskoj prestonici ubijena je 31 osoba, dok ih je 270 ranjeno.

Pročitajte još:

ISIS NAJAVIO NOVI MASAKR: Obećavamo vam CRNE DANE, ono što sledi biće još gore!

TRAGIČNA SUDBINA NESTALOG PARA U BRISELU: Gubi im se svaki trag posle eksplozije! (FOTO)

TAJNA CRNE RUKAVICE: Pazite se ljudi koji ih nose, možda donose SMRT (FOTO)

(Telegraf.rs/ Tanjug/ Izvor: dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA