KOSOVO VRAĆA KAMIONE SA SRPSKOM ROBOM: Priština optužuje Srbe za ekstremne mere!

- Ovo predstavlja jasno kršenje i domaćeg i međunarodnog prava i mi u saradnji sa međunarodnmim institucijama tražimo najbolji način da na ovo odgovorimo - kaže Marko Đurić, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju

  • 5

Kosovska carina počela je da sprovodi odluku Ministarstva trgovine i industrije o recipročnim merama prema firmama iz centralne Srbije u transportu nafte i gasa. Odluka je obelodanjena na današnjoj sednici vlade.

- Ovom odlukom kosovska carina je dužna da ne priznaje sertifikate srpskih vlasti. Odluka je doneta posle niza pokušaja Vlade Kosova da se pronađe rešenje. Slučaj smo prijavili Sekretarijatu CEFTE, ali srpska strana opet nije bila spremna da reši ovaj problem - kažu iz Vlade Kosova.

PREVRNUT SRPSKI KAMION: "Samoopredeljenje" ponovo divlja na Kosovu

RTS-u je rečeno da je odluka Prištine usledila nakon što dvojici vozača kamiona sa kosovskim tablicama nije dozvoljeno da prođu u centralnu Srbiju, jer nisu imali odgovarajuće sertifikate za rukovanje opasnim materijama.

Foto-Ilustracija: Tanjug/Dušan Aničić Foto-Ilustracija: Tanjug/Dušan Aničić

Ostalima sa Kosova koji su manjkavosti otklonili nema prepreka za prolaz. Kao ni kamionima sa ostalom robom. Iz Beograda poručuju da je odluka Prištine suprotna svakoj ideji o normalizaciji odnosa.

SRBI NEĆE BITI PROTERANI SA SVOJIH OGNJIŠTA! Marko Đurić poslao je ovu poruku narodu na Kosovu

- Ovo predstavlja jasno kršenje i domaćeg i međunarodnog prava i mi u saradnji sa međunarodnim institucijama tražimo najbolji način da na ovo odgovorimo. Sasvim sigurno da ćemo zaštititi naše privrednike i da nećemo gledati mirno, a našim kolegama iz Prištine koji su se odlučili na ovakvo ponašanje, uz sve uvažavanje, poručujemm nemojte seći granu na kojoj sedite - kaže Marko Đurić, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Albanci iz OSVETE prevrnuli kamion iz Srbije!

Odluka je stupila na snagu juče u 10 časova i od tada do večeras jedan kamion je na punktu Merdare zaustavljen. Ostali u koloni koji prevoze zapaljivu robu nisu pokušavali da uđu.

(Telegraf.rs / Izvor: RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • S.C.

    23. mart 2016 | 21:27

    Docice i vama kraj robijasima.Od zlobe cete poludeti da necete znati kud idete. Toliko zla i kriminalne Energie nema u nijednom narodu kao kod siptare a za njima hrvati

  • FG-42

    23. mart 2016 | 21:32

    A da li vraćaju i kamione sa govedima koje masovno kupuju u Vojvodini?

  • Sonja

    23. mart 2016 | 23:12

    Jel' se zo iklapa sa prepiskom gdje Klinton?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA