AMERIKANCI "POPLJUVALI" BELGIJANCE: Njihove bezbednosne službe su s*anje! (VIDEO)

Američki obaveštajci ističu svoju zabrinutost zbog neuspeha belgijskih policajaca koji rade na području Molenbeka, koji predstavlja žarište džihadista u Evropi

  • 13

Američki stručnjaci za borbu protiv terorizma oštro su kritikovali čelnike belgijskih bezbedonosnih snaga zbog njihovog neuspeha i nemogućnosti da spreče napade džihadista u Briselu.

UZBUNA U EVROPI: Belgija pod opsadom, zemlje EU proglasile visok nivo pripravnosti

Jedan od visokih obaveštajnih oficira tvrdi da su njegove kolege bile kao "deca" u ovim vanrednim situacijama, dok je još jedna od izjava ovih izvora bila i ta da su "s*anje".

Obaveštajci SAD ističu da su zabrinuti zbog neuspeha belgijskih policajaca koji rade na području Molenbeka, koji predstavlja žarište džihadista u Evropi. Oni tvrde da su upozorili Belgiju da će se verovatno dogoditi sličan napad pre masakra koji se dogodio pre dva dana.

- To je bilo jedino što smo mogli da uradimo da pomognemo - kaže izvor.

Da podsetimo, juče je i izraelski ministar za obaveštajne poslove Jisrael Kac optužio belgijske lidere da potcenjuju pretnju koju predstavljaju muslimanski radikali u toj zemlji i poručio Belgijancima da ne mogu istovremeno da "jedu čokoladu" i bore se protiv terorizma.

- Ukoliko Belgijanci nastave da jedu čokoladu, uživaju u životu i predstavljaju se kao veliki liberali i demokrate, umesto da se bave muslimanima koji organizuju terorističke napade u toj zemlji, neće moći da se bore protiv njih - rekao je Kac za izraelski državni radio.

Kac je ocenio da su evropski lideri i predsednik SAD Barak Obama ugrozili borbu protiv nasilja, koje sprovode džihadisti, ne želevši da ga definišu kao "islamski terorizam", prenosi AFP.

- Kada ne definišete svog neprijatelja, ne možete da vodite svetsku kampanju - rekao je Kac, koji je i ministar saobraćaja te zemlje.

(Telegraf.rs/ Izvor: dailymail.co.uk/ Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA