VELIKA OPERACIJA POLICIJE U BRISELU: Ranjen i uhapšen terorista na autobuskoj stanici, imao eksploziv kod sebe! (FOTO) (VIDEO)

Veliki broj pripadnika specijalne policije, oklopnih vozila i vojnih kamiona učestvovao je u akciji

  • 30

U briselskom kvartu Sharbek završena je velika operacija policije, a kako je javila agencija Belga, na početku akcije začule su se tri eksplozije. Svedoci navode da je bilo i pucnjeva iz vatrenog oružja.

ABDESLAM, KUAČI, EL BAKRAUI: ISIS za bombaške napade namerno bira BRAĆU. Evo zbog čega (FOTO)

U policijskoj operaciji ranjena je i uhapšena osoba koja je kod sebe imala eksplozivne supstance, javila je belgijska televizija RTBF, a preneo Rojters. Prvi čovek Sharbeka Bernard Klerfajt je kazao da je uhapšeni bio povezan i sa terorističkim napadima u Briselu i sa sprečenim napadom u blizini Pariza koji je osujećen juče. Prema nezvaničnim informacijama uhapšeni osumnjičeni je Mohamed Abrini. Klerfajt je kazao da su tri eksplozije koje su se čule tokom policijske akcije bile kontrolisane.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Racija u kojoj je učestvovalo oko 50 agenata antiterorističkih jedinica završena je posle oko sat vremena i više nema opasnosti.

Jedan od svedoka rekao je za televiziju RTL da je policija prišla osumnjičenom na autobuskoj stanici i zatražila da skine jaknu, kako bi proverili da nema eksploziv vezan oko struka.

Na licu mesta je bio veliki broj pripadnika specijalne policije, oklopnih vozila i vojnih kamiona. "Libr belžik" je javljao da je jedna osoba u toj operaciji "neutralisana", dok AP navodi da je privedena. Kvart je bio blokiran, a policija je u proširila blokirano područje i evakuisala tramvaje u toj zoni.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Rojters navodi da je operacija povezana sa jučerašnjim hapšenjem teroriste u Francuskoj koji je spremao napad u toj zemlji. Inače, američki državni sekretar Džon Keri doputovao je danas u Brisel i podržao belgijski narod jednostavnom porukom:"Ja sam građanin Brisela".

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

U terorističkim napadima na aerodrom i metro u Briselu u utorak je poginulo više od 30 ljudi, a preko 300 je ranjeno. Nakon toga belgijska policija je sprovela brojne racije a mediji i ovu operaciju dovode u vezu sa nedavnim napadima.

Pogledajte snimke:

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca-faca

    25. mart 2016 | 14:30

    Mogli ste i ranije da pocistite taj olos.

  • Ivica

    25. mart 2016 | 14:26

    Gde ste bili do sada policija nije bila po tim kvartovima godinama pa se sada setili da hapse

  • Daky

    25. mart 2016 | 14:35

    Kasno Marko na Kosovo dodje. Svaka policija intervenise kad se nesto desi. Mislim da nece moci da se izbore sa ovim.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA