Uhapšen Edin, Alžirac koji je pravio lažna dokumenta briselskim teroristima

Policija je u radionici Džamal Edin Oualia, našla na stotine digitalnih fotografija, među kojima su bile i tri osumnjičenih za planiranje napada u Parizu i bombaša samoubice s aerodroma u Briselu

  • 1

Alžirac Džamal Edin Ouali (40), kog Belgija traži u okviru istrage o lažnim ličnim dokumentima koje su koristili napadači u Parizu i Briselu, uhapšen je u subotu u Italiji.

On je priveden je na osnovu evropskog naloga za hapšenje u južnom regionu Salerno, u gradu Belizi, u zajedničkoj operaciji antiterorističkih snaga i rimske policije za specijalne operacije, navodi se u medijskim izveštajima. Njegovo ime pronađeno je u dokumentima tokom pretresa stana nedaleko od Brisela u oktobru prošle godine.

NOVA DRAMA U BELGIJI, UBIJEN OFICIR ZA BEZBEDNOST NUKLEARKE: Panika, ukradena ID kartica, elektrana ugrožena!

Ouali je osumnjičen da je deo kriminalne mreže koja pravi lažna dokumenta za ilegalne migrante i narednih dana biće izručen Belgiji.

NOVINAR BOMBAŠ? Čovek sa šeširom, mogući napadač aerodroma u Briselu! (FOTO)

Policija je u njegovoj radionici našla stotine digitalnih fotografija, među kojima su bile i tri fotografije osumnjičenih za planiranje napada u Parizu u novembru. Takođe, nađena je i fotografija Nadžima Lašrauia, bombaša samoubice s aerodroma u Briselu, objavili su italijanski mediji citirajući policiju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA