JEZIVA I TUŽNA SCENA: Vukovi poklali 19 jelena, misterija zašto ih nisu pojeli (FOTO)

Iako mnoge životinje ubijaju bez namere da taj plen i pojedu, među vukovima je to retkost, pa je samim tim ovaj napad posebno brutalan

  • 29
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Devet vukova u takozvanom "sportskom ubistvu" kod Bondura u američkoj državi Vajoming poklali su 19 kanadskih jelena, rekli su zvaničnici, koji su izrazili zabrinutost zbog ubistva, jer, kako su saopštili, vukovi obično pojedu ono što ubiju, ali ovog puta su ih ostavili.

PRAVA ISTINA O VUKOVIMA SA FOTOGRAFIJE: Ceo internet je bio u zabludi, evo o čemu se zapravo radi

Iako mnoge životinje ubijaju bez namere da taj plen i pojedu, među vukovima je to retkost, pa je samim tim ovaj napad posebno brutalan.

Jedan čovek je za USA Today rekao da se "nešto desilo, samo su poludeli, i poubijali ih", ali će se uraditi testiranje kanadskih jelena, kako bi se videlo da li je vukove nešto navelo da ih sve odjednom ubiju.

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) IŠAO JE KROZ ŠUMU KAD SU SE POJAVILE DVE JEZIVE SENKE: Pogledajte kako izgleda kad vas napadnu vukovi!

Poznato je da vukovi retko rizikuju da se povrede, retko troše energiju na jurnjavu, pa će se zbog toga videti da kanadski jeleni nisu bili oboleli od nečega što je izazvalo vukove da ih ubiju.

Sedam odsto populacije kanadskih jelena izgubilo je život ove zime, i to od vukova, a to predstavlja veliki problem.

Malo može da se uradi kako bi se kanadski jeleni zaštitili, jer su vukovi ugrožena vrsta od istrebljenja 1970. godine, pa to znači da ne smeju da se love, čak ni od strane državnih službenika.

Zvaničnici Vajominga pokušali su da ih uklone sa liste, ali nisu uspeli. Za sada vukovi nisu napadali ljude.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Teasu

    27. mart 2016 | 21:40

    Pa šta je tu čudno?! Kakvi su to stručnjaci, kada ne znaju prirodu vuka? Pa jedan vuk je ustanju da pokolje čitavo stado ovaca, za malo krvi što popije! Ne bi seljaku bio problem, da zakolje i pojede jednu ovcu, već što napravi pravi masakr, u stadu! Jednostavno rečeno, takva mu je priroda, nažalost!

  • Vajsmiler

    27. mart 2016 | 23:26

    Jako gresite, vuk kolje sve sto dohvati a pojede tek nesto malo. Ima sposobnost da pojede veliku kolicinu mesa i da je lako povrati po potrebi. Dakle sta dohvati vuk ubija bez milosti i potrebe, lovi u coporu, brinu o mladima i starima. Ozbiljna organizacija. A to da kolju samo koliko jedu je netacno. Kolju dok ima.

  • Angry

    27. mart 2016 | 21:29

    U nasim selima ranije dok je jos bilo vukova, upadnu u tor i podave sve ovce, a pojedu mozda jednu. Nista neobicno, nagon za ubijanjem.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA