Po novu ličnu kartu uskoro - SAMO SA LIČNOM KARTOM!

- Kada idete da tražite produženje liče karte, dovoljno je samo da imate ličnu kartu, a ne trebaju vam dodatna dokumeta - objasnila je Udovički

  • 12

Državna uprava ima rok do 8. juna da za izdavanje dokumenata prestane da traži podatke koje već ima u službenim evidencijama, navodi ministarka Kori Udovički.

 

(VIDEO) Tražili smo ljudima na ulici ličnu kartu. Šta mislite, koliko njih nam je pokazalo dokument?

 

Kako kaže, to je predviđeno Zakonom o upravnom postupku koji je Skupština Srbije je usvojila krajem februara i da je to prvi korak ka dobroj upravi.

 

- Kada idete da tražite produženje lične karte, dovoljno je samo da imate ličnu kartu, a ne trebaju vam dodatna dokumeta - objasnila je Udovički.

 

DOGOVOR O NACRTU ZAKONA O PLATAMA: Sledeće nedelje pred poslanicima u Skupštini Srbije

 

Ona je navela da su neke institucije već počele to da rade, a da će se do predviđenog roka videti da li će svi uspeti da ispune ono što je zakonom predviđeno.

 

- Cilj je da zaposlene u upravi obučimo da budu partneri građanima i privredi - naglasila je ministarka državne uprave i lokalne samouprave.

 

Zakon o opštem upravnom postupku građanima i privredi treba da se obezbedi lakše dobijanje neophodne dokumentacije.

 

Građani će podnositi zahteve, a dokumenta će pribavljati državni organi iz službenih evidencija, a biće oslobođeni i od plaćanja takse za ta dokumenta.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera

    30. mart 2016 | 17:31

    Slicnu glupost smo imali i sa izvodom iz maticnih knjiga koji nisu smeli biti stariji od 6 meseci i vadili takve dokumente i placali za nas mali ali za drzavu ogroman novac,kao da se nesto promenilo u mom izvodu iz M.K.Rodjenih,roditelji isti kao i dan rodjenja,samo smo tim cinom uposljavali necijeg rodjaka u opstini,komunisticka birokratija i danas je spora i neefikasna,jer na pojedinim mestima rade ljudi koji ne samo da neznaju rad sa racunarima vec se i plase od njih.

  • NEZADOVOLJAN

    30. mart 2016 | 17:30

    LEPE PRICE PRED IZBORE HA HA HA

  • Goran

    30. mart 2016 | 17:21

    Da zaboravili ste i uplatnicu za izradu nove uvecanu za troskove postupka.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA