Vučić: Nikolića tuče čitava država!

- Danas je čast biti na Tominoj strani, ne postoji ništa časnije ni moralnije nego biti na strani tog čoveka - kaže zamenik predsednika SNS-a Aleksandar Vučić

  • 1

Zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić tvrdi da su "predsednički kandidat Boris Tadić i Demokratska stranka pravnim, političkim i drugim nasiljem doveli do toga da Srbija nema institucije i da one ne rade samostalno".

Vučić, s druge strane, smatra da je izjava Tomislava Nikolića da će fizički braniti svaki glas normalna jer je "glas svetinja".

- Za nasilje ste vi koji sledite Borisa Tadića i koji se borite za nasilje i kriminal. Valjda je krađa nasilje, a mi ćemo da branimo naš glas, jer je to naša svetinja, kao što su crkva i naša deca -  naveo je Vučić.

Prema njegovim rečima, ne može da se kaže ni za jednu instituciju da je nezavisna i samostalna i da radi u interesu građana i države.

- Danas svaka institucija radi direktno u intresu Borisa Tadića i oligarha iz DS -  istakao je Vučić.

On smatra da je takva situacija u svim javnim preduzećima, Ustavnom sudu, "lažnim, navodno nezavisnim agencijama za borbu protiv korupcije", savetima radiodifuznih agencija. Kako Vučić tvrdi, Tadić je sa svojim prijateljima uspeo da razori sve institucije.

Vučić je naveo da se lider naprednjaka Tomislav Nikolić nikada nije bavio nasiljem i da je danas "čast biti na njegovoj strani".

- Kad sedmorica tuku jednog čoveka, ne postoji ništa časnije ni moralnije nego biti na strani tog čoveka. Ovde Nikolića ne tuku sedmorica, već ceo kriminalizovani i korumpirani državni aparat - kazao je Vučić.

Prema njegovim rečima, u Srbiji caruju pravno i političko nasilje, a njima "direktno komanduje Tadić".

On je dodao i da nikada na skupovima naprednjaka nije bilo nasilja, a da je DS organizovala skup "Kosovo je Srbija" na kojem je bilo nasilja.

Govoreći o mitingu podrške Radovanu Karadžiću, koji je organizovan posle njegovog hapšenja, Vučić je podsetio da je na tom mitingu ubijen Ranko Panić, tvrdeći da je "to nasilje Borisa Tadića".

- Ubijate naše ljude, ne vi, nego Boris Tadić. Da li je Ranka Panića ubio Tomislav Nikolić ili režim Borisa Tadica? Ubio ga je režim Borisa Tadića - rekao je Vučić odgovorajući na pitanje novinara o nasilju na skupovima radikala, od kojih su se naprednjaci kasnije odvojili.

Na konferenciji su prikazana i tri spota naprednjaka za koje Vučić tvrdi da su zabranjena i da se ne zna ko ih je zabranio, jer "RRA priča jedno, a televizije drugo".

(I. M. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zile

    15. maj 2012 | 19:36

    sve je susta istina,ali sta ti vredi kad nemas vecinu?!Tri ili sedam,svejedno,losa ubise Milosa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA