Potvrda iz Vatikana: Papa ne dolazi u Niš

Predstavnik za štampu Svete stolice Federiko Lombardi rekao da Papa Benedikt XVI ne planira put u Srbiju povodom obeležavanja 17 vekova od Milanskog edikta

  • 1

Papa Benedikt XVI ne planira put u Srbiju naredne godine na obeležavanje 17 vekova Milanskog edikta, rekao je predstavnik za štampu Svete stolice Federiko Lombardi.

Verska informativna agencija prenela je da je Lombardi rekao da je u kontaktima sa srpskom patrijaršijom pominjana "eventualna mogućnost" papinog puta u Srbiju, odnosno u Niš gde će biti održana centralna svečanost povodom obeležavanja 17 vekova zakona kojim je proglašena verska ravnopravnost i prestanak progona hrišćana.

- Međutim, ta razmišljanja nisu konkretizovana - rekao je Lombardi.

Takođe, italijanska agencija ANSA prenela je Lombardijeve reči da papin put u Srbiju 2013. godine "nije planiran". Isto je preneo i Radio Vatikan.

Milanski edikt doneli su carevi Konstantin i Licinije 313. godine. Njime hrišćanstvo nije postalo državna religija, ali je hrišćanima bilo dozvoljeno da mogu javno da ispovedaju svoju veru a da za to ne snose nikakve posledice.

(I. D. / RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA