OVO JE MNOGO BITNA VEST ZA SRBIJU! Otvara se naučni klub u Leskovcu, uskoro još 11!

Naučni klub je zamišljen kao mesto za učenje i sticanje znanja na neformalan način kroz radionice, predavanja i brojne druge aktivnosti

  • 1

Mreža naučnih klubova Centra za promociju nauke širi se iz 12 gradova Srbije. Od aprila do juna, svakog utorka otvara se po jedan Naučni klub. U Leskovcu, u utorak, 5. aprila, otvara se prvi od njih dvanaest. Potom se pridružuju i Čačak, Niš, Užice, Knjaževac, Kragujevac, Smederevo, Kruševac, Kikinda, Novi Pazar, Kanjiža i Šabac, gradovi koji će dobiti nova mesta za popularizaciju nauke.

Naučni klubovi se otvaraju u prostorijama lokalnih Centara za stručno usavršavanje. Njihova mreža i Centar za promociju nauke, uz podršku lokalnih samouprava, time zajednički kreću u akciju decentralizacije promocije nauke.

Foto: Promo Foto: Promo

Naučni klub je koncept koji je razvijen u Centru za promociju nauke. Prvi klub je radio u Beogradu, u Knez Mihailovoj ulici, broj 5, od 2013. do 2015. godine.

Naučni klub je zamišljen kao mesto za učenje i sticanje znanja na neformalan način kroz radionice, predavanja i brojne druge aktivnosti. Svaki od naučnih klubova u 12 gradova je istovetan po dizajnu i načinu rada. Svaki sadrži prostor za radionice, biblioteku i zonu za kreativan odmor, a nameštaj je dizajniran tako da odgovara različitim potrebama.

Poslednji u nizu se aktivira centralni, Naučni klub Beograd. On se ponovo otvara, kao što je više puta najavljeno, u novom prostoru, u Ulici Kralja Petra, broj 46.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • toma... neverni

    2. april 2016 | 09:35

    Moze i 300 da se otvore kad nam je odliv mozgova nezapamcen..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA