IZETBEGOVIĆ: Podržao bih inicijativu da se Šešelju zabrani ulazak u BiH

Karadžić nije dobio maksimalnu kaznu a Šešelj je oslobođen, i to je izazavalo nervozu i bojazan u regionu, rekao je Bakir Izetbegović

  • 46

Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović kaže da bi podržao inicijativu za zabranu ulaska Vojislava Šešelja u BiH.

Za čoveka koji je ohrabrivao zločine koji su se desili ne bi trebalo da bude mesta u BiH -  kaže on u intervjuu za TV N1.

IZETBEGOVIĆ O PRESUDI ŠEŠELJU: Neću da kvarim odnose na Balkanu

Na pitanje da li je proces pomirenja na Balkanu usporen nakon presuda Karadžiću i Šešelju, Izetbegović kaže da su se događale i gore stvari.

Hrvatsko tužilaštvo će pokrenuti postupak protiv Šešelja?

- Ako smo preživeli sve ono što smo preživeli od 1992. do 1995. godine pa opet ima potrebe, interesa i spremnosti za pomirenje, preživećemo i ove presude, nervoze, pomalo neodmerene reakcije, preteške reči... Proces pomirenja nema alternative - navodi Izetbegović, ističući da Karadžić nije dobio maksimalnu kaznu, a da je Šešelj oslobođen, kao i da je to izazavalo nervozu i bojazan u regionu.

(Telegraf. rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lebowski

    1. april 2016 | 22:56

    U ćemu je problem Izmetbegoviću?

  • Konan

    1. april 2016 | 22:13

    Seselj je svuda dobrodosao,kao i u Republiku Srpsku. Gospodin Vojislav Seselj je jedan jedinstven covek koji je pobedio haski sud i zlotvore koji njime vladaju. Uostalom to nije sud vec politicko orudje .

  • Podgorica

    2. april 2016 | 00:31

    Fakir Izmetbegovic.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA