TRAGEDIJA NA PLANINI KOD BORA: Petar B. (57) pao u provaliju duboku 30 metara i poginuo!

- Na jednoj maloj terasici zatekli smo čoveka kako nepomično leži - kaže jedan od spasilaca

  • 1

Spasioci Gorske službe spasavanja Srbije pronašli su telo alpiniste iz Beograda Petra B. na planini Borski Stol, koji je tokom penjanja pao sa stene visoke 30 metara.  

Petar je pod za sada nepoznatim okolnostima pao sa stene i ostao na mestu mrtav. Lekari su izašli na mesto nesreće i konstatovali smrt.

STARAC (80) NESTAO U OKOLINI NOVOG PAZARA: Pola Srbije ga traži NEDELJU DANA!

Zbog nepristupačnog terena i tehnički zahtevne evakuacije, ekipe spasilaca Gorske službe spasavanja Srbije iz stanica Bor i Boljevac, hitno su se uputile na mesto nesreće, ali nisu mogle ništa da učine.

DRAMA NA PLANINI JASTREBAC: U toku potraga za nestalim muškarcem!

- Primio sam poziv juče oko 16 i 45 sati da se na planini Stol desila tragedija. Odmah sam o svemu obavestio dvojicu mojih kolega iz GSS, vatrogasce i hitnu pomoć. Svi subrzo reagovali kao i policija. Na jednoj maloj terasici zatekli smo čoveka kako nepomično leži. I pored toga što je poušana reanimacija, lekari su samo mogli da konstantuju smrt. Evakuacija je trajala od stene do tzv. cepe oko sat i po vremena, ali je bilo jako teško izvući telo, zbog strmog i klizavog terena - kazao je Dejan Bogdanović, član Gorske službe spasavanja i član čete za spasavanje RTB „Bor“.

Petar B. je, kažu spasioci, nastradao u nameri da popne smer desno od tzv. „jaruge“. Do sada je osvajao neke od najviših vrhova na svetu, tako da je reč o iskusnom alpinisti.

(D. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA