SAMIT U VAŠINGTONU: Pretnja nuklearnog terorizma se "stalno razvija"

Još posla predstoji na sprečavanju nedržavnih činilaca da nabave nuklearne i druge radioaktivne materijale, koji bi mogli da budu korišćeni u zlonamerne svrhe - naveli su lideri u zajedničkom saopštenju sa Samita

  • 3

Svetski lideri potvrdili su na Samitu o nuklearnoj bezbednosti u Vašingtonu svoju posvećenost tome da nuklearno oružje ne dospe u ruke ekstremista, ali i upozorili da se ta pretnja "stalno razvija".

OBAMA SAZVAO SAMIT: 50 svetskih lidera govoriće samo o NUKLEARNOJ BEZBEDNOSTI (FOTO)

Još posla predstoji na sprečavanju nedržavnih činilaca da nabave nuklearne i druge radioaktivne materijale, koji bi mogli da budu korišćeni u zlonamerne svrhe - naveli su lideri u zajedničkom saopštenju sa Samita, prenosi AFP.

Na ovogodišnjem samitu, koji je počeo danas, delegacije iz više od 50 zemalja razgovaraće o nuklearnim pretnjama i načinima da se one umanje i spreče.

NUKLEARKOM NA VAŠINGTON: Objavljen snimak kako će Severna Koreja UNIŠTITI Ameriku (VIDEO)

Bela kuća je saopštila da će jedan od ciljeva samita biti jačanje međunarodne mreže organizacija da bi nastavile da rade na nuklearnoj bezbednosti širom sveta.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Qpus

    2. april 2016 | 10:13

    Vi sto ih imate sebi ste dali za pravo da radite i da se ponasate kako hocete, uglavnom preteci i nasilnicki tamo gde god pozelite...mora jednom mečka da zaigra i ispred vase kuce ...

  • Velislav

    2. april 2016 | 11:27

    Koja farsa...kao kad bi glavni huligan u razredu organizovao sastanak zbog problema oko velikog broja tuča i maltretiranja učenika.

  • toma... neverni

    2. april 2016 | 09:14

    Zna se kod koga je i noz i kolac.... Al pod takvim izgovorom mogu svasta da rade po planeti..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA