Predali se Čačani koji su ukrali ogrlicu Eve Longorije

Nikola Belopavlović i Mihajlo M., osumnjičeni za brojne pljačke zlatara u Austriji, predali se bečkoj policiji

  • 1

Nikola Belopavlović (23) i Mihajlo M. (29), dvojica Srba iz Čačka, koji su ukrali skupocenu ogrlicu holivudske glumice Eve Longorie iz zlatare u Beču, predali su se juče autrijskoj policiji. Portparol bečke policije Roman Haslinger kaže da su se dvojica Srba predala jer su "osećali da su pod pritiskom". Članovi "čačanske bande" osumnjičeni su za pljačku najmanje četiri zlatare u Beču i Salcburgu.

Austrijska policija saopštila je da su se Nikola B. i Mihailo M. predali juče. Oni su u pratnji advokata došli u policiju, gde su se, na čuđenje čuvara reda, predali. Haslinger kaže da su njih dvojica u policiji rekli da su "osećali da su pod pritiskom".

Ova dva Čačanina su, kako se sumnja, opljačkali zlatare "Karner" i "Hasman" u Salcburgu, i "Nobel" i "Turzo" u Beču, a za njima je od sredine marta raspisana poternica. Jedan od dvojice osumnjičenih Čačana je, navodno, već priznao pljačku zlatare "Nobel".

Radi se o pljački izvršenoj 18. januara, kada su, nešto pre podneva, dva muškarca upala u zlataru i pištoljima pretili zaposlenima. Jednog zaposlenog udarili su pištoljem i odvukli u prostoriju iza prodajnog dela, kako bi ga naterali da otvori trezor. Odneli su plen u vrednosti od 3,5 miliona evra. Među nakitom je bila i ogrlica koju je, kao zaštitno lice ove zlatare, nosila holivudska glumica Eva Longoria.

Zahvaljujući toj pljački policija je došla do dobrih fotografija sa bezbednosnih kamera radnje, kao i do DNK traga, jer se jedan od dva pljačkaša posekao na vitrini koju je razbio. Na osnovu fotografija i DNK tragova policija je brzo ušla u trag Nikoli B. i Mihajlu M.

Saslušanja njih dvojice je u toku, a posebno u vezi sa plačkom zlatara "Karner", 24. januara lane Salcburgu, i "Turzo", 3. februara ove godine u Beču. Policija se nada da će osumnjičeni dati korisne informacije, jer smatra da ima još saučesnika, i da na to ukazuje oružani obračun 7. marta u Čačaku između Nikole B. i Stanka R.

(M. S. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lucky

    17. maj 2012 | 04:59

    Samo me jedno interesuje sa cime su uporedili DNK (DNA) koji su imali (iz krvi) padosli do podatka o lopovu?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA