ŽELITE DA ŽIVITE U ŠVEDSKOJ? Evo koliko tamo košta hrana! (FOTO)

Prosečna plata u ovoj skandinavskoj zemlji jeste 4.500 evra, ali su, kako to obično biva sa visokim životnim standardom, i cene osnovnih životnih namirnica skupe

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Bozo

    08. februar 2019 | 06:26

    Ako je bruto 20 eura koliko bude neto?

  • Danilo

    13. januar 2019 | 00:37

    Pozdrav iz Svedske iz grada Karlskrona. Moje ime je Danilo Loncar i ovde sam od prosle godine. Inace sam rodom iz krajine a od 1995god zivim u Srbiji i imam hr pasos, te shodno s tim dobih ovde licni broj s kojim posle dobijes lk. Radim za naseg coveka kao keramicar i imam platu oko 18000 svedskih kruna to je oko 1700e i to je plata za oko max 600e manja od prosecne u Svedskoj. Kakve 4000e pa to nema ni u Svajcarskoj. Cista laz i glupost. Inace ovde radim od jutra do mraka. Ako hoces da ustedis 1000e mesecno sto je maksimum pod uslovom da se odreknes svega u zivotu. Znaci svedes troskove na minimum, trosis na hranu i stan sve ostalo zaboravis.U tom slucaju mozda uspes da ustedis 1000e.Dakle najjeftinija hrana nema izlazaka, krpica, kafane, tetetane, kurvi, auta i ko vec sta voli. Samo radno odelo i pidžama. Pa ko voli nek izvoli.Ja do kraja aprila i nikad vise dok sam ziv dosta mi je klosarluka za male pare. Pa to mogu i kod kuce da zaradim a da se ne umorim ni upola a da pritom normalno zivim. Po meni je ovo dobro samo za one koji nemaju kud i bas nikakvu alternativu dole pa su primorani na robiju, ko bilo sta moze da radi mislim da je bolje ne dolaziti vamo jer je to kad se sve svede tracenje zivota. Jedino ko je spreman da se odrekne svih zivotnih zadovoljstava zarad 1000e ustedjenih onda je ovo spas za takvog. Lazu oni koji dole dodju sa kupljenim autom na kredit da se ovde zivi mnogo dobro a pri tom isti auto odplacuju 10 god a zive ko podstanari i stede na svemu da bi dosli u svoje selo kad je godisnji idmor da se pohvale sa autim od 20 ili 30000e.Pa to ko ima bolji poso može sebi da priusti i u Srbiji na kredit a da ne bude niciji rob i treca klasa u Svedskoj ili bilo gde u svetu.Ne bi ovo piso da nusam video gnusnu laz da je olata 4000e prosecna. Pa ki ovde koga laže. Istina je kad se ovde dodje da si orisiljeb raditi za nade ljude a oni ti odrase kozu ima da radis dok se ne useres za male pare.Tacno je da ni svefjani nemaju puno veci prosek plate od mene ali puno manje rade,zato preporucujem da ko odluci da didje da robija naucinjezik i trazi poso u svedskoj firmi da nebi umro radeci. Sretno

  • Jovan

    22. novembar 2016 | 19:37

    Obozavam ljude koji se zadovoljavaju s malim stvarima , ne zele da napreduju u zivotu pa onda kukaju. Dal peru case u Svedskoj ili kuju metal ne znam ali ako imas mozak i voljan si da napredujes i radis mozes imati i vise od 5000 mesecno.. Imam mnogo rodbine ovde i prijatelja i znam iz licnog iskustva i ne samo za Svedsku vec i kanadu i Usa.. Neki ljudi se zadovolje prvim poslom koji imaju i ceo zivot zaradjuju 1500-2000e dok neki za to vreme upisu neki kurs ili studije pa za par godina imaju 3-6000... Al i oni koji zive sa 1500 zive mnogo bolje nego mi u srbiji samo ne znaju kako je ziveti u srbiji.. Trebali bi se malo vratiti da vide tek onda bi znali i ne bi pisali gluposti o platama u Srbiji i platama u Svedskoj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA