Tadić: Ne dozvolite da nadvlada atmosfera straha

"Hrabro na izbore, borili smo se sa mnogo većim strahovima u prošlosti", poručio je predsednički kandidat liste "Izbor za bolji život" građanima u Zrenjaninu

  • 0

Predsednički kandidat liste "Izbor za bolji život" Boris Tadić poručio je građanima da ne dozvole da nadvlada atmosfera straha, koju njegovi politički oponenti pokušavaju da nametnu. On je na skupu u Novom Sadu pozvao građane da hrabro izađu na izbore i obezbede da Srbija bude mirna, stabilna i prosperitetna. Prisutnima na mitingu su se i predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak kao i predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić, koji su građane pozvali da 20. maja glasaju za Tadića.

Tadić je rekao da su sve optužbe za krađu izbora pale u vodu, da su izborni 6. maja bili čestiti, i dodao da će isti takav biti i drugi krug predsedničkih izbora, koji se održava 20. maja.

- Nemojte dozvoliti da nadvlada atmosfera straha koju naši oponenti pokušavaju da nametnu Srbiji. Hrabro na izbore, borili smo se sa mnogo većim strahovima u prošlosti. Pobedićemo i sada, sve optužbe za krađu izbora su pale u vodu. Imamo čestite izbore i zato ćemo pobediti - poručio je Tadić.

On je posebno istakao da je Vojvodina prostor posebnih šansi i ogroman ekonomski potencijal.

- Mi i Vojvodinom idemo u Brisel, ne samo državnim institucijama u Beogradu. Nikada nijednog trenutka nema govora o ugrožavanju jedinstva Srbije - rekao je Tadić.

Predsednički kandidat liste "Izbor za bolji život" naveo je da su osnovni principi njegove politike pomirenje u Srbiji, mir u regionu, evropska budućnost za decu u Srbiji za koju je rekao da treba da imaju jednake šanse kao deca u drugim evropskim zemljama.

- Upućujemo reči izvinjenja svima onima u regionu kojima treba da ih uputimo. To je poruka svakom čoveku koji je izgubio nekog svoga nezavisno od nacionalne pripadnosti - rekao je Tadić.

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak rekao je na mitingu u Novom Sadu da nije tajna da se on i Boris Tadić ne slažu o položaju Vojvodine, ali je dodao da je Boris Tadić "čovek od reči".

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić pozvao je pristalice koalicije oko DS da se "ne uljuljkaju prognozama" da je Tadić siguran pobednik izbora, već da u nedelju izađu na izbore da bi njegova pobeda bila što ubedljivija.

- Sve kladionice kažu da je naša pobeda čisti fiks i da pobeđujemo sigurno, ali molim vas nemojte se uljuljkati, hoćemo ubedljivu pobedu na izborima - rekao je Ljajić.

Boris Tadić je ranije danas u Zrenjaninu rekao da je veoma važno da što više građana izađe na birališta 20. maja, jer je drugi krug predsedničkih, kao i pokrajinskih izbora, presudan.

- Ovi izbori su izuzetno važni, jer nam je potrebna saradnja svih nivoa vlasti. Ako ne bude tako bilo, imaćemo situaciju u kojoj će institucije biti kao "rogovi u vreći", što nije dobro ni za investicije, ni za boljitak građana - rekao je Tadić.

Prema njegovim rečima, prvo poluvreme je završeno i demokrate su u prednosti, ali je sada neophodno tu pobedu "overiti" i završiti sve započete procese.

(M. S. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA