LOLA NOVAKOVIĆ ISPRAĆENA UZ PESMU "KAP VESELJA": Poslednje zbogom evergrin divi na Novom groblju! (FOTO)

Poštovaoci Lolinog toplog glasa došli su da se poslednji put oproste od nje i da iskažu poštovanje ovoj balkanskoj divi

  • 2

Evergrin diva stare Jugoslavije, Zorana Lola Novaković, koja je pre tri dana preminula u 81. godini života u svom domu u Beogradu, danas u 14 sati kremirana je na Novom groblju.

UMRLA KRALJICA SRPSKE MUZIKE: Lola Novaković preminula u 81. godini

Poštovaoci Lolinog toplog glasa došli su da se poslednji put oproste od nje i da iskažu poštovanje zbog popularnih kompozicija iz 60-ih i 70-ih godina 20. veka i emotivnih interpretacija pesama kao što su "Ne pali svetla u sumrak", "Marike", "Vrati se", "Neko čeka na mene", "Ljubi me", "Voli me sad", "Posle mene", "Posle tebe", "Reka suza", "Duga topla noć", koje su voleli da slušaju.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Prema njihovim ocenama, Lola je bila prva dama domaće zabavne muzike, balkanska diva, kraljica evergrina i umetnica nad umetnicima. A to potvrđuje bogat muzički opus dugogodišnje solistkinje Radio Beograda i člana Pozorišta na Terazijama, poput nastupa na "Pesmi Evrovizije" 1962. godine, učestvovanja na brojnim međunarodnim festivalima, muzičkim radio, TV emisijama i filmovima, i više od 50 izdatih albuma.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Urna je spuštena uz Lolinu pesmu "Kap veselja".

Od poznatih, muzičku divu su ispratili Rade Marjanović, Tanja Bošković, Žarko Dančuo, Minja Subota i brojni drugi poštovaoci njenog lika i dela.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sever

    6. april 2016 | 15:17

    Hvala ti za lepe pesme koje smo slusali u mojoj porodici vrlo rado. Uz Djordja Marjanovica, Lea Martina, Arsena Dedica, Ivu Robica, Nikolu Karovica, Dragana Stojnica i tako dalje , sve legende , te pesme su pesme mog detinjstva. Hvala puno! Raj ti dusi.

  • Ljubav-vera-nada

    6. april 2016 | 21:38

    U pravu je Tanja Boskovic, Beograd je "zatajio" Lola je zasluzila mnogo,mnogo vise. Veliki umetnik,hvala joj za prelepe pesme,neka pociva u miru

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA