ULAZIO GDE JE HTEO: Nadžim Lašraui, briselski džihadista, jedno vreme čistio Evropski parlament?

Jedan od dvojice džihadista je u Evropskom parlamentu imao posao čistača tokom letnjeg raspusta i to mesec dana u 2009. i mesec dana u 2010. godini

  • 3

Jedan od dvojice džihadista Islamske države koji su se 22. marta razneli na briselskom aerodromu pre nekoliko godina je kratko vreme radio kao čistač u Evropskom parlamentu, objavila je danas ova institucija EU, a preneo AFP.

- On je u Evropskom parlamentu imao posao čistača tokom letnjeg raspusta i to mesec dana u 2009. i mesec dana u 2010. godini. To su bili jedini periodi kada je on radio u parlamentu - navedeno je u saopštenju Evropskog parlamenta.

STRAVIČNI PRIZORI USKRŠNJEG MASAKRA: Talibani ostavili leševe hrišćana u lokvama krvi! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

U saopštenju nije navedeno ime osobe, ali je izvor blizak istrazi rekao za AFP da se radi o Nadžimu Lašrauiju.

On i Ibrahim El Bakraui razneli su se na briselskom aerodromu u koordinisanim napadima pre dve nedelje u kojima je izveden udar i na metro stanicu u Briselu, a ukupno stradalo 32 ljudi i trojica bombaša samoubica.

Odbegli terorista iz Brisela je brat belgijskog reprezentativca!

Evropski parlament je naveo da osumnjičeni nije imao krivični dosije kada je radio za firmu za čišćenje prostorija, koju je EU institucija angažovala svojevremeno.

Foto: Flickr/inyucho Foto: Flickr/inyucho

- Kao što je bila u obavezi u skladu s ugovorom, firma je Evropskom parlamentu dostavila dokaz o tome da nema krivičnog dosijea - stoji u saopštenju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • aha

    6. april 2016 | 22:09

    Cistio parlament, slusao gluposti i sve mu se skupilo. To sve objasnjava. E sad ako to nije to ima jos jedna opcija. Sindrom plavog zeca:) u arapskoj verziji. " Crni dzihadista, cudni dzihadista, jedini na svetu "

  • Slobo

    7. april 2016 | 08:08

    Nemogu da poverujem da u jednu taku instituciju ulazi covek sa jedinom garancijom da nema krivicni dosje. Zar nije jasno svima da za novac moze da se ''ocisti'' dosje. Ovaj model rada raznoraznih agencija u odrzavanju higjene i obezbedjenja primenjuje se i kod nas. Strasno je koliko su ,,pali''kriterijumi u svim segmeti. Moze li neko da potvrdi da sve ovo sto se desava u svetu nije organizovani sistem od strane nekog ko ima mnogo novca.

  • ATIMUS

    7. april 2016 | 07:20

    Evropski parlament hahahah moj do moga ...naprimise azijate zbog navodno uzvisene politike i od svega toga napravili sprdnju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA