MI ĆEMO DA RADIMO, A NE DA DRŽIMO PRIDIKE: Vučić odgovorio na pretnje iz Hrvatske!

Predsednik Vlade Aleksandar Vučić, u komentaru na uslovljavanje Hrvatske na putu Srbije ka EU, rekao je da Srbija želi mir i stabilnost u regionu i da je mnogo energije uloženo da se to i ostvari, a da drugi biraju svoj rečnik

Premijer Aleksandar Vučić je danas na pitanje novinara o pretnjama iz Hrvatske, a koje se odnose na uslovljavanje podrške na našem putu ka EU, odgovorio da šta god neko u okruženju radio, Srbija želi dobre odnose, srpski brod sirugno plovi i tako će da nastavi.

Mi želimo mir i stabilnost i mnogo energije ulažemo u to, a kao da se nešto u regionu dogodilo da svi žele da čuvaju svoje političke pozicije tako sto će biti protiv nekoga - primetio je Vučić i dodao da je njegov odogvor na to - šta god neko radio, mi želimo dobre odnose -

KARAMARKO: Ne pravimo mi probleme Srbiji, ona ih sama stvara!

Na pitanje koliko ima osnova "hrvatsko sprečavanje našeg ulaska u EU", Vučić je rekao da je zakon o kojem Hrvati govore iz 2003. godine i da je na osnovu njega Srbija uhapsila odgovorne za zločin na Ovčari i u Srebrenici.

Vučić prisustvovao otvaranju novog hangara na vojnom aerodromu Batajnica!

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Ne razumem uvek sve, ako neko misli da tako treba da vodi politiku, ja to neću. Dok sam premijer još ovih 16, 17 dana, takvu politiku nećemo voditi - naveo je premijer i dodao - a šta će biti nakon izbora, videćemo -

Na opasku da su "pridike" iz Hvratske, ali i iz Sarajeva, svakodnevne, Vučić je rekao da svako bira svoj rečnik, način na koji se obraća, a da on najviše voli svoj narod, da brine o njegovom interesu, a da pri tome ne misli da je u interesu naroda vraćanje u prošlost.

- Mi ćemo da radimo, a ne da držimo pridike, a oni nama mogu - porucio je Vučić.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Komentarišući kritike na njegov jučerasnji obilazak vojske, rekao je da se Srbija ne priprema ni na kakve sukobe, ali da se modernizuje kako bi obezbedila građanima sigurnost.

"Srbija ne preti nikome, ne želi nikome ništa loše i ne čini nikome ništa loše. A, ono juče najviše je bilo defanzivno oružje, ne znam kome to smeta, mi pratimo svetske tokove na tom planu i ja sam na to ponosan", zaključio je premijer.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sinisa

    7. april 2016 | 15:38

    Hajdemo mi svojim putem, a ostali neka gledaju svoja posla i neka zabadaju nos negde drugde.

  • Aca

    7. april 2016 | 15:36

    Jednostavno je-Hrvatska ne moze da podnese uspeh Srbije.

  • vecka

    7. april 2016 | 15:19

    Dobri susedski odnosi, zasnovani na stabilnosti i miru u regionu, omogućiče Srbiji da postane lider u regionu i otvoriti vrata članstvom u EU, bez obzira na opaske.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA