SAHRANJENA MARIJA NA GRADSKOM GROBLJU U NEGOTINU: Golubica nije stigla da raširi krila (FOTO)

- Svi smo došli da te pozdravimo. Okupila si nas da te ispratimo – zaorila se bolna vlaška pesma na negotinskog gradskom groblju odakle je na večni počinak ispraćena Marija Belčić (13)

  • 7

- Svi smo došli da te pozdravimo. Okupila si nas da te ispratimo - odjekivala je bolna vlaška pesma na negotinskom gradskom groblju odakle je na večni počinak ispraćena Marija Belčić (13), učenica sedmog razreda koja je svoj mladi život okončala u ponedeljak skokom sa skoro 30 metara visoke platforme silosa nekadašnjeg preduzeća "Žitomlin".

LICE ANĐELA OSTALO JE BEZ OGREBOTINE: Marija Belčić sa silosa pala na leđa

Poznatu vlašku tužbalicu povremeno su prekidali jauci i krici njene bake Dragice Belčić.

- Marija, anđele, kako da živimo bez tebe? - jaukala je neutešna baka, koju je pridržavao suprug Zaviša.

NE MOGU DA SHVATIM ZAŠTO JE TO URADILA: Otac Marije Belčić (13) neutešan

Više od dva sata u tužnom mimohodu u kapeli od Marije su se opraštali njeni drugovi, nastavnici i rođaci. Njeno odeljenje, sedmo tri, spustilo je na beli kovčeg buket od 12 belih i jedne crvene ruže, za svaku godinu njenog mladog života.

- Sve je imala, svemu se radovala. Mislili smo, dočekaćemo i da poraste, da raširi krila, da se uda i ima decu. Niko se ovome nije nadao - ispričala je jedna od njenih rođaka, prenose "Novosti".

Foto: Novosti Foto: Novosti

Beli krst i ogromna Marijina fotografija i kolona više od 100 dece, učenika osnovnih škola "Branko Radičević" i "Pavle Ilić Veljko" koju je pohađala u Mihajlovcu do svog četvrtog razreda predvodila su tužnu povorku. Za njima beli kovčeg i Marijini najbliži, majka Tina, sestra Nataša, otac Goran, babe Dragica Belčić i Slavka Borđejević, deda Zaviša, pradeda Jovan Borđejević, rođaci, kumovi, prijatelji i komšije, više od 500 duša.

OTAC MARIJE BELČIĆ (13): Nisam rekao da je moje dete neko ubio, već da hoću da se uradi obdukcija!

Kako SPC ne činodejstvuje u slučajevima samoubistva, opelo je na rumunskom jeziku na gradskom groblju Mariji Belčić održao sveštenik Rumunske pravoslavne crkve, vikar timočki Bojan Aleksandrović.

Foto: Novosti Foto: Novosti

Stefan, njena simpatija i prva ljubav, kome je u noći između nedelje i ponedeljka, u 2.45 minuta poslala poslednju poruku rekavši mu da će ga zauvek nositi u srcu, držeći njenu uramljenu fotografiju, uporno je brisao suze.

- Zašto Marija? Zašto si nas napustila? Zar nisi mogla da pretpostaviš koliko ćeš nam nedostajati? Kako da sada nastavimo da idemo u školu bez tebe, kako da idemo na ekskurziju, a da nema tebe da nam se nasmeješ, da nas posavetuješ, da nam u svemu pomogneš kao do sada – rekle su kraj Marijine večne kuće njene drugarice.

LICE ANĐELA OSTALO JE BEZ OGREBOTINE: Marija Belčić sa silosa pala na leđa

Marija Belčić (13) nestala je u noći između nedelje i ponedeljka u periodu između dva i šest ujutru. Poslednji put ju je dva sata iza ponoći čuo deda Zaviša, kad je iz svoje sobe prošla kroz sestrinu i ušla u kupatilo. Iskrala se iz kuće i izašla na sporedni izlaz.

Foto: Novosti Foto: Novosti

Od ponedeljka prepodne je trajala potraga za ovom devojčicom u nadi da je pobegla od kuće zbog dečjih nestašluka. U utorak popodne njeno beživotno telo pronađeno je u podnožju silosa, u travi, u neposrednoj blizini betonskog trotoara. Ležala je na leđima prekrivena sitnim žutim prahom rascvetalog drveta kroz čije je granje pala sa druge platforme silosa, visine od 29,7 metara. Na platformi je nađena pakla cigareta i dva opuška, a Marija, kažu njeni najbliži, nije pušila.

Foto: Novosti Foto: Novosti

- Obdukcija je pokazala da je smrt nasilna, najverovatnije usled sile velikog intenziteta kao što je pad sa velike visine. Devojčica je imala brojne povrede koje su bile bezuslovno smrtonosne, što znači da nikakva lekarska intervencija ne bi mogla da je spase. I dalje se prikupljaju činjenice koje bi trebalo da rasvetle šta je dovelo do svega ovoga, baš zato što je u pitanju trinaestogodišnje dete – saznajemo u Višem javnom tužilaštvu u Negotinu.

Ovako se dečko oprostio od MARIJE BELČIĆ (13)

Još uvek nije poznat motiv zbog kojeg se ova devojčica odlučila za ovakav korak. Iako se navode loše ocene i ljubavni jadi i roditelji i njeni drugovi i drugarice kategorički odbijaju te mogućnosti. Kažu da je Marija zbog ljubavi malo popustila u školi, ali da nije imala slabe ocene. Čak i poruka koju je poslala svojoj prvoj ljubavi nije ukazivala na probleme u vezi.

Sa ovog mesta Marija Belčić (13) skočila je u sigurnu smrt: NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA U NEGOTINU (FOTO)

Na njenim rukama i nogama su pronađene odavno zaceljene površinske rane za koje se sumnja da ih je sebi sama nanela. Nadležni ispituju sve mogućnosti, a dalje analize i veštačenja će pokazati šta se zaista dogodilo ovoj trinaestogodišnjakinji čija je smrt šokirala celu Srbiju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vesna

    7. april 2016 | 20:47

    Pocivaj u miru andjele

  • Miloš

    7. april 2016 | 21:08

    Neko je u komentarima rekao da postoji mogućnost da je ovde u pitanju sekta, trebalo bi proveriti zbog tih povreda na rukama koje su "od ranije" da li se ovde zaista radi o tome, s obzirom da je u pitanju devojčica od 13 godina ...

  • Lola

    7. april 2016 | 21:54

    Užasna tragedija , neshvatljivo je da tako mlado dete sa zdravom porodicom uz sebe, ne želi da živi .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA