OBREN JE ISEKAO TELO DRAGA MAŠULOVIĆA JER SE PLAŠIO ŠTA ĆE MU REĆI ŽENA: Psihijatri rasvetljuju slučaj teškog ubistva

- Rekao nam je da je u glavi imao misao da treba da "počisti nered dok se žena ne vrati sa posla" - istakao je veštak Aleksandar Milošević

  • 8
Obren Zirojević Foto: Facebook

Obren Zirojević (36) koji je prošle godine ubio Draga Mašulovića (61) je isekao njegovo telo kako bi prikrio zločin od svoje supruge kako ne bi saznala šta je uradio. Ovo je deo nalaza i mišljenja psihijatra Nade Janković i Aleksandra Miloševića, koji su veštačili da li je Zirojević bio uračunljiv u momentu kada je prema optužnici u svom stanu ubio Mašulovića, pišu "Večernje novosti".

OSUMNJIČENI ZA JEZIVO KASAPLJENJE U MIRIJEVU: Pao mi je mrak na oči, ne sećam se ubijanja!

Veštaci su u utorak, u nastavku suđenja pred Višim sudom u Beogradu, istakli da je Obren pre ubistva bio vođen ljutnjom, besom i strahom, a da je naknadno kod njega došlo do upliva emocija. Ranije su veštaci konstatovali da je Zirojevića sposobnost da upravlja postupcima bila smanjena, ali ne bitno.

RASKOMADAO KOMŠIJU ZBOG DUGA: Kasapina iz Mirijeva čeka kazna zatvora do 40 godina!

- Rekao nam je da je u glavi imao misao da treba da "počisti nered dok se žena ne vrati sa posla" - istakao je veštak Aleksandar Milošević.

Optuženi je na suđenju tvrdio da se ne seća kad je izvršio zločin, niti kako. Naveo je da se ne seća da je raskomadao Mašulovićevo telo, niti da je delove prevezao u njegovu garažu. Seća se da ga je ovaj napao, tražeći da mu vrati pare, da se branio i da mu je u jednom trenutku "pao mrak na oči".

Foto: Facebook Foto: Facebook

- Tog jutra je došao kod mene nenajavljen, napao me je sa vrata tražeći pare. Vređao je moju majku i suprugu. Lupio mi je šamar - ispričao je na početku suđenja Zirojević.

Mašulović je ubijen sa 15 udaraca čekićem u potiljak. U optužnici piše da mu je zatim Zirojević u kupatilu odsekao obe ruke do ramena, obe noge do kukova, a zatim i obe potkolenice u predelu kolena.

Odgovarajući na pitanja stručnog saradnika, koga je angažovala odbrana, veštak Milošević je istakao da radnje koje je posle ubistva preuzeo Zirojević nisu uobičajene, ali i da nisu nepoznate u praksi.

Foto-ilustracija: Milena Đorđević Foto-ilustracija: Milena Đorđević

- Da li su to bizarne radnje? - interesovalo je stručnog saradnika.

- Po meni imaju elemente bizarnosti. To je njegova odluka, da datu situaciju razreši na takav način. Postojala je predistorija događaja. Sigurno da je okrivljeni bio u stanju ljutnje i besa kada se oštećeni pojavio i kad je počela rasprava. U trenutku kad je došlo do fizičkog kontakta, sigurno je bio prisutan i strah - rekao je veštak.

Nastavak suđenja zakazan je za 8. jun, kad će biti saslušan veštak medicinske struke koji je veštačio Mašulovićeve povrede.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA