Ako mirovni plan u Siriji propadne, AMERIKA ĆE NAORUŽATI ASADOVE PROTIVNIKE

Izvori lista tvrde da je CIA svojim saveznicima dala uverenja da će oružje biti dostavljeno samo u slučaju da primirje i kretanje u smeru političkog regulisanja budu narušeni, a borbena delovanja nastavljena

  • 18

Ako mirovni plan u Siriji propadne, SAD će naoružati Asadovu opoziciju i omogućiti joj napade na avione regularne sirijske vojske, kao i na njenu artiljeriju, tvrdi "Vol strit žurnal".

BAŠAR AL ASAD PREVARIO PUTINA? Sirija pokazala zube Rusiji, čeka se KRVAVA ZAVRŠNICA

CIA i njeni regionalni partneri pripremili su određene akcije, takozvani "plan B".

Izvori lista tvrde da je CIA svojim saveznicima dala uverenja da će oružje biti dostavljeno samo u slučaju da primirje i kretanje u smeru političkog regulisanja budu narušeni, a borbena delovanja nastavljena.

Zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov nazvao je taj plan "pokušajem da se izvrši pritisak na Moskvu".

Režim prekida vatre u Siriji na snazi je od 27. februara. Primirje se ne odnosi na terorističke organizacije i "Islamsku državu".

Predstavnici SAD su ranije isticali mogućnost da u slučaju neuspeha tog plana bude razmotrena i druga opcija, ne određujući šta on tačno podrazumeva.

(Telegraf.rs / Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    13. april 2016 | 16:17

    AMERI PROSIPAJU FAZONE!!!PA ISIL JE VASE CEDO KOJE CIJA VEC ODAVNO NAORUZAVA PREKO TURSKE!! PA AJDE RECITE MI DA LAZEM DA NISTE JOS U VJETNAMSKOM RATU ZADNJE DVE GODINE PREKO KINE VJETNAMCE NAORUZAVALI KAKO BI SE RAT NASTAVIO I TRGOVINA MARIHUANE.STO JE NAJPERVERZNIJE TREBALO JE STO VISE AMERA DA IZGUNE DA IM SE NEBI PLATILO RATOVANJE NEGO SANDUK!!!!

  • Muhamed -Zenica

    13. april 2016 | 16:19

    Uh,a do sada su naoruzavali one "umjerene"sto odrubljivaju glave.Stoka!

  • Gekke Joopi

    13. april 2016 | 16:23

    To znaci da ce sve uraditi da pregovori ne uspiju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA