Prestolonaslednik Aleksandar pomaže u dovođenju stranih investicija u Srbiju

Prestolonaslednik je pozvao strane investitore i svoje uticajne prijatelje širom sveta da na njegovoj internet stranici pogledaju mapu Srbije po okruzima i posete internet prezentaciju Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije

  • 30

Prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević otvorio je internet stranicu u okviru svog zvaničnog veb sajta, www.dvor.rs, putem koje poziva strane investitore da ulažu u Srbiju.

Karađorđević je uputio pisma predsednicima lokalnih samouprava i obavestio ih o svojoj nameri i zatražio od njih da pošalju podatke o investicionim mogućnostima na područiju njihovih opština i gradova.

Otvaranje tradicionalnog uskršnjeg bazara rukotvorina pod pokroviteljstvom Fondacije Princeze Katarine (FOTO)

Na internet stranici koju je Prestolonaslednik otvorio nalazi se mapa Srbije po okruzima i opštinama sa svim neophodnim podacima o svakoj lokalnoj samoupravi i investicionim mogućnostima u opštinama širom zemlje.

Prestolonaslednik je pozvao strane investitore i svoje uticajne prijatelje širom sveta da na njegovoj internet stranici pogledaju mapu Srbije po okruzima i posete internet prezentaciju Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije (SIEPA).

VUČIĆ PORUČIO PRESTOLONASLEDNIKU: Prvo plati struju koju si dužan Srbiji, pa onda tuži koga hoćeš

Foto: Promo Foto: Promo

On je sve potencijalne investiture kojima se obratio obavestio da je u Srbiji donet novi set zakona, uključujući Zakon o radu, Zakon o stečaju, Zakon o privatizaciji, Zakon o planiranju i izgradnji. On je podsetio da je Srbija u prcoesu pregovora o pristupanju EU i da se punopravno članstvo očekuje se u 2020. godini.

Karađorđević je u više navrata obavestio predstavnike Vlade Srbije da je spreman da zajedno sa svojim prijateljima širom sveta pomogne organizaciju konferencija na kojima će biti predstavljane investicione mogućnosti Srbije. Srbija takvu konferenciju organizuje svake godine u Londonu, a Karađorđevićeva ideja je da takve konferencije budu ustanovljene i organizovane i u Njujorku, Frankfurtu, Tokiju i Moskvi.

Prestolonaslednik Aleksandar čestitao KRSNU SLAVU svim građanima Republike Srpske

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Prestolonaslednik je i do sada pružao doprinos u pronalaženju stranih investitora, a zajedno sa svojim sinom Petrom posebno je bio posvećen razvoju startap zajednice u Srbiji.

Tokom 2006. godine Aleksandar Karađorđević pokrenuo je Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata na Univerzitetskom nivou sa idejom da se studentima i diplomcima pruži pomoć i savet prilikom zasnivanja radnog odnosa, istraživanja mogućnosti zapošljavanja tokom ili posle određenih studija, a njegova Fondacija za obrazovanje i kulturu obezbedila je veliki broj stipendija studentima iz Srbije na najprestižnijim Univerzitetima širom sveta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    17. april 2016 | 08:36

    Parazit...

  • Nusknvp

    14. april 2016 | 08:51

    To je onaj sto je hteo da se besplatno vozi sa AirSerbiom celu godinu ? Verovatno je hteo da trazi investitore sa tim letovima...

  • Krimi

    13. april 2016 | 21:03

    Hvala ti kralju nas dragi !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA