TOMPSON DECI DRŽAO PREDAVANJE UZ ČAVOGLAVE: Pesma počela pozdravom "Za dom spremni"

Hrvatski portal „Index“ piše da su mnogi učenici zapevali pesmu čiji jedan stih glasi „čujte srpski dobrovoljci, bando četnici, stići će vas naša ruka i u Srbiji“, nakon čega je usledio „gromoglasan aplauz“

Hrvatski pevač Marko Perković Tompson u katoličkoj osnovnoj školi u Šibeniku učestvovao je na tribini tokom koje je učenicima puštana njegova pesma „Čavoglave“.

Hrvati izabrali da ih predstavlja Tompsonova pesma u Francuskoj!

Podsećamo, ta pesma počinje ustaškim pozdravom „Za dom spremni“.

Tomspon je pred dvoranom punom učenika sedmih i osmih razreda osnovne škole, kao i srednjoškolaca govorio u veri i ljubavi prema porodici i bogu, kao i o svojim iskustvima iz rata tokom devedesetih.

Hrvatski portal „Index“ piše da su mnogi učenici zapevali pesmu čiji jedan stih glasi „čujte srpski dobrovoljci, bando četnici, stići će vas naša ruka i u Srbiji“, nakon čega je usledio „gromoglasan aplauz“.

Foto: Tanjug/HINA/Tomislav PAVLEK Foto: Tanjug/HINA/Tomislav PAVLEK

Pevač je mladima poručio da traže i preispituju istinu i smisao života i postojanja, kao i da žive svoju veru i kroz život izgrađuju vrednosti ljubavi prema bogu, domovini i porodici.

Inače, Tomspon je pevao i pesmu „Jasenovac i Gradiška Stara“ u kojima se veličaju „klanice“ i „mesare“ ustaških krvnika Jure Francetića i Maksa Luburića, piše „Index“.

Tompson je takođe izjavio da je „Jasenovac“ i slične pesme pevao tokom rata, ali i nakon 2000. godine kada su, kako kaže, vlast prigrabili komunisti“.

(Telegraf.rs / Izvor: index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Posejdon

    17. april 2016 | 18:30

    Živim u r.srpskoj blizu granice sa hrvatskom,mislim da vi u srbiji još niste svjesni šta se u hrvatskoj sve radi,ovo je samo mali dijelic,tamo je toliki ustasizam,krivo mi je sto niko u srbiji toliko ne obraćam pažnju na to,molim i novinare ovom prilikom da više pišu o tome da upoznaju javnost šta se sve tamo dešava,pozdrav srbiji

  • Bobi

    17. april 2016 | 17:08

    Sta reci svaki komentar suvisan budala ostaje budala.

  • sibin

    17. april 2016 | 18:03

    jednom fasisti uvek fasisti i prostaci

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA