ERDOGAN HAPSI JER HOĆE DA GA SKINU S VLASTI: Privedeni advokati, policajci, novinari...

Erdogan i Gulen su bili saveznici dok policija i tužioci, koje su turske vlasti smatrale naklonjenim Gulenu, nisu pokrenuli istragu o korupciji protiv bliskih Erdoganovih saradnika 2013. godine

  • 7

Turska policija privela je danas 28 osoba na osnovu optužbi da su članovi pokreta čiji je lider muslimanski sveštenik Fetulah Gulen, koji živi u SAD, a operacija privođenja izvedena je u 28 provincija.

(FOTO) "NADAM SE DA SU TI IZRAELCI MRTVI": Skandalozna poruka Erdoganove saradnice zapanjila svet!

Među privedenima ima novinara, advokata i policijaca, a tužioci su izdali naloge za hapšenje 64 ljudi, javlja Rojters, pozivajući se na tursku državnu agenciju Anadoliju.

Turske vlasti su juče privele 101 osobu, pod sumnjom da imaju finansijske veze sa Gulenom, koji je optužen za pokušaj rušenja turske vlade.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan optužuje Gulena za uspostavljanje "paralelne države" i kovanje zavere kako bi zbacio vladu uz pomoć mreže pristalica u sudstvu, policiji i medijima, podseća britanska agencija.

Gulen, čije pristalice upravljaju školama i aktivne su u medijskoj industriji, poriče te optužbe.

Erdogan i Gulen su bili saveznici dok policija i tužioci, koje su turske vlasti smatrale naklonjenim Gulenu, nisu pokrenuli istragu o korupciji protiv bliskih Erdoganovih saradnika 2013. godine.

Hiljade policajca, tužilaca i sudija je od tada otpušteno ili prebačeno na druge dužnosti zbog navodnih veza sa Gulenom.

Gulenov pokret je turska vlada proglasila terorističkom organizacijom, obračunala se sa njegovim pristalicama i preuzela medije i poslove povezane sa ovim sveštenikom.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jaca gr.

    19. april 2016 | 10:26

    Gde ima vatre ima i dima!!! Odleprsace Erdogan,polako,polako!!!Nasao se majstor i za njega!!! :-)))

  • Paja

    19. april 2016 | 10:15

    Tako je trebao i Milosevic sve izdajnike proterati i ne bi bilo ovo sto je danas

  • Mire

    19. april 2016 | 15:45

    Vidi te sliku pokazuje ruke kao KALIMERO to je nepravda, i ali cini mi se da pokazuje ruke kao da ih je oprao u cenifi .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA