NEPRAVILNOSTI NA GLASANJU U NJUJORKU: Obrisali glasače sa spiska, a tek šta su radili s listićima...

U Kvinsu su bile pokvarene mašine za glasanje, a članovi komisije su glasačima govorili da svoje listiće slobodno ubace u otvore, a da će kasnije biti procesirani

  • 2

Unutarstranačke izbore u Njujorku zasenile su nepravilnosti zbog kojih je zvanični kontrolor izbora u tom gradu Skot Stringer naložio da se ispitaju članovi biračkih komisija.

AKO JE PORED VAS MLADO I LEPO DUPE, NIJE VAŽNO ŠTA MEDIJI PIŠU: 18 najluđih izjava Donalda Trampa (VIDEO)

On je, u danu kada se demokrate i republikanci u državi Njujork izjašnjavali o svojim kandidatima za novembarske predsedničke izbore u SAD, izrazio "duboku zabrinutost" zbog "izveštaja o problemima i neregularnostima na biralištima".

- Nema ništa više sveto u našoj zemlji od prava glasa, a ipak izbori za izborima, stižu izveštaji o ljudima koji su neobjašnjivo uklonjeni sa spiska, upućeni su da glasaju na pogrešnim mestima ili nisu ni mogli da stignu do svog birališta - izjavio je Stringer.

On je dodao da je njegova kancelarija primila izveštaje da neka birališta nisu bila otvorena na vreme, kao i niko nije mogao biračima da kaže kada će proraditi.

U Kvinsu su bile pokvarene mašine za glasanje, a članovi komisije su glasačima govorili da svoje listiće slobodno ubace u otvore, a da će kasnije biti procesirani.

U nekim slučajevima, članovi komsija nisu ni mogli da rukuju glasačkim mašinama, davali su protivrečne informacije biračima i pogrešno ih upućivali.

Posebno zabrinjavaju optužbe o brisanju glasača sa spiskova.

Stringer kaže da je broj registrovanih birača demokrata u Bruklinu neobjašnjivo pao za 125.000 od novembra prošle do aprila ove godine.

- Narod Grada Njujorka izgubio je poverenje da izborna komisija može efikasno da sprovede izbore i nameravamo da otkrijemo zašto je izborna komisija toliko dosledno neogranizovana, haotična i neefikasna - istakao je Stringer u saopštenju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Isko

    20. april 2016 | 09:28

    Nema veće podvale na ovom svetu od američke demokratije. Ona im služi kao iizgovor za sva nedela koja čine ostatku planete. A o poštenju izabranih......

  • Pera Kojot # 1

    20. april 2016 | 08:45

    Pa naravno, kad stavljaju "x" sa grafitnom olovkom na listicu! Pa onda mogu da preprave listice kada hoce!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA