Branko je tražio svog nestalog psa, a onda je slučajno naišao na JEZIV PRIZOR!

- Preksinoć sam šetao svoja dva psa, jer ih u ovom delu lovci stalno puštaju. Mlađeg sam poveo lancem i krenuo sam kući, a ovaj drugi ker kojeg imam šetao je po njivama - priča Branko Vojinović iz Prokuplja

  • 4

Branko Vojinović iz Prokuplja koji je juče ujutru krenuo da traži svog psa, pronašao je u ataru sela Stražava otrovano kuče, a na tom delu puta na više mesta primećena je džigerica sa tragovima otrova. Vojinović sumnja da su i njegovog psa otrovali. Policija je izašla na lice mesta i trenutno se proveravaju okolnosti.

LOVOČUVAR NAIŠAO NA UŽASAN PRIZOR: Ko je namerno OTROVAO 4 eje močvarice i jednog mišara? (FOTO)

- Preksinoć sam šetao svoja dva psa, jer ih u ovom delu lovci stalno puštaju. Mlađeg sam držao na lancu i krenuo sam kući, a ovaj drugi ker kojeg imam šetao je po njivama. Mislio sam da će da krene za nama, ali nije došao celu noć. Juče ujutro sam pošao da ga tražim i naišao na psa koji leži kraj puta. Mislim da je i moj otrovan- kaže Vojinović.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

On dodaje da je dok je šetao pse oko 15, 20 minuta primetio terensko vozilo koje se okretalo usred njiva, ali da nije reagovao.

KAKAV NEČOVEK MORAŠ DA BUDEŠ? Otrovan pas u centru Bačke Palanke, uginuo u najgorim mukama

- Sada znam da su to bili ti koji su prosuli otrov po ovom kraju. Moj pas košta 1.000 evra, a kako sam saznao, ovaj kojeg sam pronašao mrtvog je jedan od tri koji su otrovani, a svima im je isti vlasnik. Rešio sam da pozovem policiju, jer jedino ako pronađu počinioce može da se stane na put ovom surovom iživljavanju nad životinjama - kaže Vojinović, koji ceo dan traži svog nestalog psa.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

On misli da je i on otrovan. Do sada su obično u Prokuplju trovani psi lutalice. Ipak ovaj slučaj pokazuje da i psi koji se čuvaju nisu bezbedni.

(B. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Monstrumi!

    21. april 2016 | 18:22

    @ja@ pa nije Prokuplje Beograd. Sem toga čovek lepo kaže da je šetao po njivama. Koga tamo da napadne pas? Da li to što nisu svi psi na povodcu znači da ih treba otrovati? Vidi se da nikada nisi bio/la vlasnik neke životinje inače ne bi ostavio/la tako glup komentar. Iskreno se nadam da će trovači biti pronađeni i kažnjeni ili zatvorskom kaznom ili astronomskom novčanom kaznom da im više NIKADA ne padne na pamet da otruju bilo koje živo biće!MONSTRUMI !!!

  • ja

    21. april 2016 | 14:57

    Sto ga nije bolje cuvao, zasto ga je ostavio? Ti psi vlasnika koji su slobodni setaju svugde i napadaju ljude samo zato sto vlasnici ne znaju da ih cuvaju kako treba tj.s povocem i korpom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA