OVA RAKETA MOŽE DA POGODI BILO KOJU METU U AMERICI: Kina ispalila interkontinentalni balistički projektil! (VIDEO)

Kina je testirala najnoviju interkontinentalnu balističku raketu DF-41 sa bojevom glavom

  • 18

Kinesko ministarstvo odbrane potvrdilo je lansiranje interkontinentalne balističke rakete nad vodama Južnog kineskog mora.

KINA POKAZALA ZUBE AMERIMA: Njihov vojni avion prvi put sleteo na sporno ostrvo

Saopštenje od tri rečenice objavljeno na sajtu ministarstva pokrenulo je pitanje da li su kineske vlasti ispalile interkontinentalnu balističku raketu DF-41 nad spornim vodama.

U odgovoru ministarstva se navodi da Kina sprovodi tehnološko-istraživačke eksperimente u granicama normale i da oni ne ugrožavaju druge nacije niti ciljeve.

Odgovor je usledio nakon pisanja američkog lista Vašington fri bikon (Washington Free Beacon) da je Kina testirala najnoviju interkontinentalnu balističku raketu DF-41 sa bojevom glavom.

Američki list, pozivajući se na anonimne predstavnike Pentagona, objavio je da su špijunski sateliti i radari SAD zabeležili let dve bojeve glave.

Prema podacima američke obaveštajne službe, raketa ima domet veći od 10.000 kilometara i može da pogodi bilo koju metu u SAD.

Pogledajte snimke:

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA