NEMAČKA POVUKLA 630.000 AUTOMOBILA: Novi skandal trese Evropu

Oni su se odlučili na ovaj potez posle otkrivanja skandala sa vozilima kompanije Folksvagen, u kojim je otkriveno lažiranje nivoa izduvnih gasova

  • 10

Nemački proizvođači automobila povući će 630.000 automobila sa veropskog tržišta zbog neregularnosti u vezi sa emisijom izduvnih gasova, a kako se navodi, u pitanju su automobili marke "audi", "mercedes", "opel", "porše" i "folsvagen".

SAKRILI 63.000 EVRA U "AIRBAG": Carinici sprečili šverc na graničnom prelazu Batrovci!

Oni su se odlučili na ovaj potez posle otkrivanja skandala sa vozilima kompanije Folksvagen, u kojim je otkriveno lažiranje nivoa izduvnih gasova.

Istraga je obuhvatala praćenje vrednosti emisije gasova svih modela automobile na putevima u Nemačkoj poslednjih meseci, a ministarstvo saobraćaja bi rezultate monitoring trebalo da objavi kasnije u toku dana.

Izvor iz vlade je naveo da je kompanijama rečeno da naprave izmene na uređajima koji isključuju sistem koji odstranjuje štetne okside nitrita iz izduvnih gasova pod određenim temeraturama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Исељеник

    22. april 2016 | 14:53

    Volkswagen drži Audi i Porsche. To i nije toliko novo. Opel je američki GM, to je dodatno interesantno. Mercedes... Ima li još?

  • Nn

    22. april 2016 | 15:05

    BMW ZAKON

  • Rada

    22. april 2016 | 15:58

    Najzad da priznaju, ali Japanci su zakon po svemu !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA