Uhapšen Srbin zbog ubistva u Bečkoj šumi

Austrijska policija lišila slobode Jozefa E. (61), osumnjičenog za svirepo ubistvo Milenka Marinkovića (58), čije je raskomadano telo krajem prošlog meseca pronađeno nedaleko od mesta Gablic

  • 0

Srbin Jozef E. (61),osumnjičen za ubistvo Milenka Marinkovića (58) čije telo je krajem prošlog meseca pronađeno u delovima u Bečkoj šumi kod mesta Gablic, uhapšen je danas, saopštila je austrijska policija. Milenko je ubijen udarcima u glavu, potom raskomadan, a delovi spakovani u džak.

Jozef E. je negirao optužbe i trenutno se nalazi u istražnom zatvoru u Sankt Peltenu.

Milenko je od 30. marta, kada je trebalo da se sastane sa osumnjičenim, proglašen nestalim. Prilikom policijskog saslušanja osumnjičeni za ubistvo je rekao da Milenko nije ni došao na sastanak, preneo je Leopold Ec iz Kriminalisticke službe Donje Austrije.

To se, međutim, kosi sa rezultatima istrage pošto su u stanu osumnjičenog pronađena dokumenta koja ga terete, kao i tragovi u podrumu, koji bi mogao biti mesto ubistva. Isto tako pronađeni su DNK tragovi osumnjičenog na vreći u kojoj je bio spakovan trup ubijenog.

Žrtva i ubica su se poznavali već dugo, rekao je Ec dodajući da su se obojica bavila prodajom automobila. Policija pretpostavlja da je moguće da je vozilo ubijenog možda imalo neku ulogu u zločinu.

Crna "tojota RAV4" sa tablicama W-VRCIN1 još nije pronađen i policija pretpostavlja da ga je osumnjičeni odvezao u Srbiju.

Od kraja marta je osumnjičeni bio u dva navrata u Srbiji, a prilikom povratka u Austriju, u ponedeljak, uhapšen na osnovu naloga državnog tužilaštva u Sankt Peltenu. Policija dodaje da je motiv zločina nepoznat.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA